Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:38

Δήμαρχοι στα... κεραμίδια για μειωμένα κονδύλια

Γράφτηκε από την
Δήμαρχοι στα... κεραμίδια για μειωμένα κονδύλια

Στα… κεραμίδια ετοιμάζονται να ανέβουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι κρατικές δαπάνες για την τοπική αυτοδιοίκηση θα μειωθούν κατά 400 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα η τρόικα ζητά να συμβάλει και η τοπική αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια ισοσκελισμού του κρατικού προϋπολογισμού. Σε περίπτωση που μειωθούν οι δαπάνες για την τοπική αυτοδιοίκηση οι δήμοι πλέον δεν θα έχουν χρήματα για την πληρωμή των μισθών και θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε εφεδρεία υπαλλήλων
και σε μείωση του αριθμού των συμβασιούχων. Το… σχέδιο Β προβλέπει κλείσιμο δημοτικών επιχειρήσεων και παραχώρηση μέρους των ανταποδοτικών υπηρεσιών, όπως η καθαριότητα, σε ιδιώτες προκειμένου να μην επιβαρύνονται οι δήμοι με το συγκεκριμένο κόστος.
Παράλληλα θα μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας των αιρετών μέσω της μείωσης του αριθμού τους και των μισθών τους, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τους αντιδημάρχους.
Ουσιαστικά οι δήμοι θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής των ισχνών αγελάδων καθώς μέχρι χθες οι δήμαρχοι συνέτασσαν προϋπολογισμούς όπως την εποχή των παχιών αγελάδων. Τώρα θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις δαπάνες και να αναζητήσουν έσοδα για την κάλυψη τουλάχιστον των ανελαστικών εξόδων.


NEWSLETTER