Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2010 14:35

Δήλωση Πετράκου για τις εξελίξεις στο "Ατλάντικ"

Γράφτηκε από την

Σήμερα οι 3.000 εργαζόμενοι στα Σ/Μ Ατλάντικ βιώνουν μαζί με άλλους χιλιάδες εργαζόμενους έναν σκληρό εργοδοτικό εκβιασμό, όπου η οικονομική κρίση και η βαθιά ύφεση που έχει δημιουργήσει η αδιέξοδη και παράλογη Κυβερνητική Πολιτική του Μνημονίου, προσφέρουν το τέλειο άλλοθι για σφαγιασμό των θέσεων εργασίας και των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Η ολοένα και αυξανόμενη προσφυγή επιχειρήσεων στο περιβόητο άρθρο 99 του Ν. 3588/07 παίρνει μορφή χιονοστιβάδας.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στα Σ/Μ Ατλάντικ και καλεί την κυβέρνηση να δώσει εδώ και τώρα λύση στην ομηρία των εργαζομένων.
Ζητάμε:
Ο ΟΑΕΔ να καλύπτει πλήρως και χωρίς προϋποθέσεις τους μισθούς των εργαζομένων των Σ/Μ Ατλάντικ και όλων των εταιρειών που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99, με μεταφορά πόρων από τα προγράμματα της απευθείας επιδότησης των εργοδοτών σε ειδικό λογαριασμό.
Να απαγορεύονται οι απολύσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του άρθρου 99 και να δεσμεύονται τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των μετόχων, υπέρ της διασφάλισης των εργατικών δικαιωμάτων.
Να υπάρξει ένα πραγματικά δημόσιο τραπεζικό σύστημα που θα υπηρετεί την ανάπτυξη και σχέδια εξυγίανσης με κοινωνικά κριτήρια και όχι εργοδοτικές ενισχύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού