Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 12:04

Καλαμάτα: Ηλεκτρονική εφαρμογή για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών παρουσίασε η Κουζή (βίντεο)

Καλαμάτα: Ηλεκτρονική εφαρμογή για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών παρουσίασε η Κουζή (βίντεο)

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για την κατάθεση προτάσεων και ιδεών και το πλαίσιο δράσης για τους νέους παρουσίασε χθες η παράταξη “Καλαμάτα Τόπος Ζωής”, με την επικεφαλής της, υποψήφια δήμαρχο Τόνια Κουζή και τα μέλη της Βασίλη Πουλόπουλο και Φιλάρετο Βούρκο.

Η κ. Κουζή ανακοίνωσε ότι στις 18 Φεβρουαρίου θα παρουσιάσουν τους άξονες πάνω στους οποίους θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους. Παρατήρησε ότι με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στόχος τους είναι “όλα στο φως, αμεσότητα, επικοινωνία” και “η ενεργοποίηση όλων των πολιτών και των νέων”. Για την πρώτη πλατφόρμα “Καταγράφω τον τόπο μου” που υλοποίησαν, ενημέρωσε ότι η βαθμολογία με τις απόψεις των πολιτών για ασφάλεια, καθαριότητα, φωτισμό, κυκλοφοριακό, περιβάλλον είναι κάτω του μετρίου και ακόμα πιο χαμηλά είναι ο μέσος όρος στους νέους. Πληροφόρησε ότι οι απαντήσεις προέρχονταν από περισσότερες από 25 γειτονιές από την πόλη και χωριά κι επεσήμανε πως όσο απομακρυνόμαστε από το κέντρο, τόσο πιο χαμηλή είναι η βαθμολογία.

Ο Βασίλης Πουλόπουλος ενημέρωσε ότι η νέα διαδικτυακή υπηρεσία στον ιστότοπο της παράταξης αφορά την κατάθεση ιδεών και προτάσεων από δημότες, τις οποίες θα μπορεί ο καθένας να σχολιάσει. Παρατήρησε ότι στόχος είναι “μέσα από ηλεκτρονικές υπηρεσίες να βοηθήσουμε τον κόσμο να γίνει συμμέτοχος στην προσπάθεια. Η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί και στα πλαίσια του δήμου”.

Ο Φιλάρετος Βούρκος ενημέρωσε ότι στόχος τους είναι να λαμβάνουν τις απόψεις των νέων, ηλικίας 15 - 30 ετών, για να γίνει η πόλη και ο δήμος πιο φιλικός και προσβάσιμος στους νέους με τη δημιουργία χώρων άθλησης, μάθησης και αναψυχής.

Ο πρώτος χρήστης της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας ήταν ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ΑμεΑ με οπτική αναπηρία, ο οποίος με φωνητική κλήση είπε ότι θα ήθελε περισσότερα προσβάσιμα πεζοδρόμια στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο, περισσότερους οδηγούς όδευσης και σε κάποια σημεία πεζόδρομους.

Για τους μη εξοικειωμένους με τη νέα τεχνολογία, η κ. Κουζή παρατήρησε ότι “θα πάμε εμείς σε όλες τις γειτονιές, στα καφενεία. Θα συζητήσουμε με πολίτες, όπως ένας παππούς που θα μας πει τι συμβαίνει από παλιά στη γειτονιά”. Απάντησε, ακόμα, πως “στην Αλαγονία θα πάμε εμείς. Θα είμαστε εκεί για να δούμε, να ακούσουμε, να μάθουμε. Και για να τους παρουσιάσουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές. Δεν είναι διαφορετικός κόσμος, δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται ως διαφορετικός κόσμος”.

Γ.Σ.