Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 09:42

Στην τελική ευθεία οι υποψηφιότητες Δριμή και Τσίγγανου στην Τριφυλία

Στην τελική ευθεία οι υποψηφιότητες Δριμή και Τσίγγανου στην Τριφυλία

Εβδομάδα προεκλογικών εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που έρχεται για το Δήμο Τριφυλίας, καθώς έντονες διεργασίες είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα πρέπει να αναμένουμε κι άλλες υποψηφιότητες δημάρχων.

Καταρχήν αυτή την εβδομάδα φαίνεται να ξεκαθαρίζει οριστικά το τοπίο για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του ΚΙΝΑΛ -μιας και το επίσημο ΚΙΝΑΛ της περιοχής μέσω του γραμματέα του το έχει απορρίψει- για συγκρότηση κοινού αυτοδιοικητικού συνδυασμού και καθόδου στις εκλογές. Οι μέχρι τώρα επαφές φαίνεται ότι έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο αλλά δεν έχουν σταματήσει κιόλας. Από τις δύο πλευρές φαίνεται να έχουν γίνει μικρές υποχωρήσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν σταθεί ικανές να επιφέρουν τη συμφωνία. Οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι τη Δευτέρα θα γίνει κοινή συνάντηση των δύο πλευρών και εκεί θα παρθεί οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ονόματα που είναι στο τραπέζι είναι αυτά του Γιάννη Κωνσταντόπουλου ως πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, και του Σωτήρη Μπακούρου προερχόμενου από το ΚΙΝΑΛ. Πάντως και ενδεχόμενη μη επίτευξη συμφωνίας δεν πρέπει να αποκλείει την κάθοδο συνδυασμού από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς ως κόμμα εξουσίας και στην κυβέρνηση σίγουρα θα επιδιώξει την κάθοδό του σε όλους τους δήμους. Σε αυτή την περίπτωση πιο πιθανή θεωρείται και πάλι η υποψηφιότητα του Γιάννη Κωνσταντόπουλου.

Επίσης έντονη κινητικότητα παρατηρείται από την πλευρά του πρώην δημάρχου Αετού Δημήτρη Δριμή, με εμφανίσεις και επαφές που έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Οι πληροφορίες που υπάρχουν λένε ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και την προσδιορίζουν στα μέσα της εβδομάδας. Από πολλούς θεωρείται σίγουρο πως θα ηγηθεί αυτοδιοικητικού συνδυασμού και ήδη φαίνεται και ο ίδιος να έχει έρθει σε επαφή με αρκετά άτομα στην περιοχή της Τριφυλίας που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό του.

Τέλος, αυτό που πλέον όχι απλώς ψιθυρίζεται στην Τριφυλία, αλλά από πολλούς θεωρείται δεδομένο, είναι η υποψηφιότητα του αντιδημάρχου Παναγιώτη Τσίγγανου. Ο ίδιος μπορεί να μην επιβεβαιώνει ευθέως τα όσα λέγονται αλλά από την άλλη δεν τα διαψεύδει κιόλας. Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη σε στενούς συνεργάτες του έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του και πλέον βρίσκεται στη διαδικασία στελέχωσης του συνδυασμού του, θέλοντας να εμφανιστεί έτοιμος με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Από εκεί και πέρα όσοι ήδη έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους (και αυτοί είναι ο νυν δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, ο επιχειρηματίας Γιώργος Λεβεντάκης, η δικηγόρος Χάιδω Παναγιωτοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Σαράντος Κουκούμης) εντείνουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Αυτό που είναι το μείζον αυτή την περίοδο είναι η συγκρότηση των συνδυασμών, καθώς η πληθώρα υποψηφίων στενεύει τα περιθώρια - πλην του κ. Κουκούμη που ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσε το συνδυασμό του.

 

Κ.Μπ.