Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010 13:09

Σμυρνιώτης προς παράταξη Δελφάκη

Γράφτηκε από την

Θέλω αρχικά να σας ευχαριστήσω για το ήθος και την ευπρέπεια που δώσατε τον προεκλογικό σας αγώνα και να σας διαβεβαιώσω ότι μας συνδέει η ίδια τουλάχιστον με τη δική σας αγωνία για το μέλλον του Νέου μας Δήμου.
Γνωρίζετε επίσης, ότι ακόμα και σε εποχές μεγάλων εντάσεων στην πολιτική αντιπαράθεση,  τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, είχαμε πετύχει να διαχωρίζουμε τις προσωπικές σχέσεις από τις πολιτικές απόψεις, κινούμενοι πάντα  στα όρια του πολιτικού πολιτισμού.
Επίσης, σας ευχαριστώ που κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα είσασταν απ’ αυτούς που βρεθήκαμε στο ίδιο τραπέζι  διαλόγου και δώσαμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να διαμορφώσουν  άποψη για τις θέσεις των συνδυασμών μας.

Αγαπητοί φίλοι
Σε μια ομολογουμένως δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο Νέος μας Δήμος δεν μπορεί να είναι το όχημα για την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών επιδιώξεων και σταθμός σε διαδρομές προς την κατάκτηση ολοένα και υψηλότερων δημόσιων αξιωμάτων, αλλά μόνο πεδίο σύνθεσης και προσφοράς.
Ακόμα και πριν την πρώτη Κυριακή είχαμε τονίσει ότι  επιδίωξή μας είναι στο νέο Δημοτικό  Συμβούλιο η αντιπαράθεση να γίνεται μόνο για τα προβλήματα και τους τρόπους λύσεις και να βάλουμε μια διαχωριστική γραμμή στις προσωπικές αντιπαραθέσεις και τους ανούσιους ανταγωνισμούς που μόνο εσωστρέφεια δημιουργούν  και τελικά λίγο αφορούν τους Δημότες.
Είχαμε σεις και εμείς την εμπειρία της πρώτης εφαρμογής των Διοικητικών μεταρρυθμίσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και του «Καποδίστρια» που η Παράταξή σας κλήθηκε  πρώτη να υλοποιήσει  συνεργαζόμενη τότε θεσμικά και με άλλη παράταξη.
Κατά συνέπεια και στην κορυφαία πρόκληση του «Καλλικράτη» έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να ανταποκριθούμε και να αντιμετωπίσουμε δυσλειτουργίες που εκ των πραγμάτων δημιουργούνται σε κάθε πρωτοεμφανιζόμενο θεσμό.
Βασική μας επίσης θέση είναι η ολοκλήρωση όλων των εκκρεμών έργων,  των υπό σύνταξη μελετών και η επικαιροποίηση  υφιστάμενων για να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία ανάπτυξης  και να μη μείνουν  τα προγράμματά μας, που συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό, διακηρύξεις κενές περιεχομένου.
Προγραμματική μας επίσης δέσμευση είναι η αξιοποίηση όλου του ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού του Νέου μας Δήμου, πέρα και πάνω από κομματικές εντάξεις και πολιτικές επιλογές, κριτήριο που κυριάρχησε και στη συγκρότηση του δικού μας Συνδυασμού και θα κυριαρχήσει και στη σύνθεση των οργάνων Διοίκησης του Δήμου σε περίπτωση εκλογής μας.
Καλούμε λοιπόν τους ψηφοφόρους σας να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους κατά την επαναληπτική εκλογή της Κυριακής γιατί  μπορούμε και να διασφαλίσουμε όρους εποικοδομητικής συνεργασίας και να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην αλλαγή νοοτροπίας που απαιτείται για να είναι πραγματικά αποτελεσματική η διαχείριση των Δημοτικών πραγμάτων  κατά τη διάρκεια της νέας θητείας.

Τρίπολη 11.11.2010

Για την παράταξη «Νέα Τρίπολη»
Γιάννης Σμυρινώτης
Υπ. Δήμαρχος Τρίπολης








NEWSLETTER