Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 09:21

Αντεπίθεση Νίκα στις ύβρεις Τατούλη: Καραγκιοζιλίκια, οικογενειοκρατία και προπαγάνδα

Αντεπίθεση Νίκα στις ύβρεις Τατούλη: Καραγκιοζιλίκια, οικογενειοκρατία και προπαγάνδα

 

 

Για καραγκιοζιλίκια, στρεψοδικία, οικογενειοκρατία, προπαγάνδα και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος καταγγέλλει τον Πέτρο Τατούλη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η γραπτή δήλωσή του, με την οποία ο κ. Νίκας ανταπαντά στην περιφερειακή αρχή, δίνει συνέχεια στον κύκλο της σκληρής αντιπαράθεσης που άνοιξε με το μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χαρακτηρίζοντας "ανεκδιήγητη παρέα" την παράταξη Τατούλη. Οπως αποδεικνύεται τόσο από το μήνυμα Σαμαρά όσο και από τις δηλώσεις Νίκα, η Νέα Δημοκρατία και ο συνδυασμός "Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο" σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στον Τατούλη έχοντας στόχους: 1) Τη συσπείρωση των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων γύρω από τη "γαλάζια" υποψηφιότητα του κ. Νίκα. 2) Την απομόνωση όσων νεοδημοκρατών (πρώην και νυν) συνεχίζουν να ακολουθούν τον κ. Τατούλη επειδή εκλάμβαναν τους ήπιους προεκλογικούς τόνους ως αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Νίκα να συγκρουστούν με την "ανεκδιήγητη παρέα", όπως την χαρακτήρισε ο κ. Σαμαράς.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΜΑΡΑ

Ουσιαστικά και τυπικά τον "ανένδοτο" κατά της "ανεκδιήγητης παρέας" τον κήρυξε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στέλνοντας το εξής γραπτό μήνυμα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Παναγιώτη Νίκα στην Καλαμάτα:

"Παναγιώτη, καλή επιτυχία και καλή δύναμη! Σου εκφράζω την απόλυτη στήριξή μου σε εσένα και τα πανάξια στελέχη του συνδυασμού μας, ώστε ν' αλλάξει επιτέλους σελίδα η Πελοπόννησος. Στο ιστορικό γύρισμα αυτής της σελίδας οφείλουμε να βοηθήσουμε οι πάντες! Για να γράψουμε με τον αγώνα μας τις λέξεις εντιμότητα και ανάπτυξη στην Πελοπόννησο. Γιατί αυτά είναι που σήμερα λείπουν και αυτά είναι τα μεγάλα ζητούμενα της εκλογικής σου μάχης. Δείξτε λοιπόν την πόρτα σε εκείνους που έπαιξαν στα ζάρια το μέλλον της Περιφέρειάς μας! Δείξτε την πόρτα σε όλη αυτή την ανεκδιήγητη παρέα που κορόιδεψε χωρίς ντροπή τους Πελοποννησίους! Καλώ λοιπόν την καθεμία και τον καθένα να ζυγίσουμε καλά τη βαρύτητα της ψήφου μας. Συντεταγμένα, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, χωρίς προσωπικές στρατηγικές, χωρίς ακόμα και δικαιολογημένες πικρίες, να διαλέξουμε αυτό που απαιτούν οι καιροί: Να διαλέξουμε, δηλαδή, εκείνους που δεν υποκρίνονται, που δεν ψαρεύουν με δυο καλάμια, που σέβονται το δημόσιο χρήμα, που αγαπούν γνήσια τον τόπο τους και που σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ακούν το κάλεσμα της συνείδησής τους, της παράταξής μας και -πάνω απ' όλα- της πατρίδας μας! Παναγιώτη, καλό αγώνα και με τη νίκη!".

Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΑ

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρώην πρωθυπουργό, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επιτέθηκε άγρια στον κ. Τατούλη μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου στην Καλαμάτα. Και όταν ο κ. Τατούλης σήκωσε το γάντι ο κ. Νίκας επανήλθε σκληρότερος χθες με την εξής γραπτή δήλωση: "Mε λύπη μου διαπιστώνω ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης επιχειρεί να υποβιβάσει το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Ακόμη κι αν ήθελα, μου είναι αδύνατον να πέσω τόσο χαμηλά και να φτάσω στο επίπεδο του απερχόμενου περιφερειάρχη που ενώ διεκδικεί ιδεολογικό μερίδιο και ψήφους από τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη της ΝΔ, στηρίζεται πανηγυρικά από τον Πάνο Καμμένο και την κυρία Παπακώστα. Διαπιστώνω, επίσης, ότι ενώ έχει το θράσος να επικαλείται μια εύλογη αποστροφή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ότι «στην πολιτική δεν μπορείς να είσαι Καραγκιόζης», έχει βαλθεί πεισματικά να τον διαψεύσει. Ασφαλώς, συμφωνούμε με τη ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και προφανώς οι πάντες γνωρίζουν σε ποιους και κυρίως σε ποιον πηγαίνει «γάντι». Και για να συνεννοούμαστε, καραγκιοζιλίκια είναι οι αλλεπάλληλες δηλώσεις:

για κοσμοδρόμιο, διαστημόπλοια και διαστημικό τουρισμό στο αεροδρόμιο Καλαμάτας,

ή για δήθεν συμφωνίες με Κινέζο δήμαρχο για άμεση εγκατάσταση κινεζικών επιχειρήσεων (ψευδαίσθηση άμεσων προσλήψεων),

ή για λειτουργία περιφερειακής τράπεζας (με κεφάλαιο από τα λεφτόδεντρα), όταν κινδυνεύουν ακόμα και οι συστημικές τράπεζες.

Καραγκιοζιλίκια, επίσης, είναι:

η δήθεν πρωτοπόρα πολιτική για τα σκουπίδια, που μετράει ήδη 8 χρόνια αναποτελεσματικότητας και στον 8ο χρόνο (2019) διαπιστώνεται (δικαστικά) η ακυρότητα των συμβολαίων εγκατάστασης των σκουπιδοεργοστασίων,

ή η εμπλοκή οικογενειακών εταιρειών στο σύστημα παραγωγής έργων της Περιφέρειας,

ή η δήθεν τουριστική ανάπτυξη, κόντρα στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αποδεικνύουν τη ζοφερή πραγματικότητα για την Πελοπόννησο,

ή ακόμα οι ψεύτικες κατηγορίες για δικαστική εμπλοκή άλλων, όταν ο ίδιος είσαι καταδικασμένος με κάποια χρόνια φυλάκιση για τη σκουπιδοκατάσταση.

Στρεψοδικία, οικογενειοκρατία, προπαγάνδα, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, οχετός ύβρεων και παραλογική επιθετικότητα εναντίον όλων όσοι βλέπουν «γυμνό το βασιλιά». Και ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και ο θίασος που τον περιβάλλει".

Θ.Λ.