Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 10:40

Δήμος Τριφυλίας: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Απλήρωτοι οι συμβασιούχοι της κοινωφελούς εργασίας

Στα όριά τους έχουν φτάσει οι εργαζόμενοι κοινωφελούς εργασίας που απασχολούνται στο Δήμο Τριφυλίας, καθώς δύο μήνες μετά την πρόσληψή τους δεν έχουν δει ακόμα το …χρώμα του χρήματος.
Οι 70 περίπου εργαζόμενοι σε όλο το δήμο έχουν προσληφθεί με 5μηνες συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, στα πλαίσια του προγράμματος  «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Ν. Μεσσηνίας» που υλοποιείται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Δρόμοι της ελιάς».
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την καθυστέρηση της πληρωμής τους, η οποία να σημειωθεί πως δεν συνδέεται με το δήμο αφού δεν πληρώνονται από αυτόν και τονίζουν ότι αντιμετωπίζουν πλέον έντονο βιοποριστικό πρόβλημα. Οπως μας μετέφεραν, προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν την εργασία τους στο δήμο αφού τόσο καιρό έχουν μείνει απλήρωτοι.
Σήμερα εξάλλου προγραμματίζουν μια σύσκεψη ώστε να εξετάσουν το ζήτημα που έχει ανακύψει, ενώ θα υπάρξουν και επαφές με συναδέλφους τους σε άλλους δήμους αφού το πρόβλημα είναι κοινό.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο προσωπικού του Δήμου Τριφυλίας, αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, μας επισήμανε πως ο δήμος προσπαθεί από την πλευρά του να πιέσει και να βρει μια λύση για τους εργαζόμενους, αν και η πληρωμή δεν γίνεται από το δήμο, επισημαίνοντας πως τις επόμενες μέρες ίσως υπάρξουν εξελίξεις.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER