Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 18:22

Πετράκος κατά Θωμά για ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Πετράκος κατά Θωμά για ΔΕΗ

"Ο κ. υπουργός δεν ήρθε για να συζητήσει με την αυτοδιοίκηση, τους εργαζομένους της ΔΕΗ, τους φορείς και τους πολίτες της Μεγαλόπολης, αλλά για να μεταφέρει «το αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης.

Αυτό δηλώνει ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος σχολιάζοντας την επίσκεψη του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά στη Μεγαλόπολη.

Ο κ. Πετράκος επισημαίνοντας ότι ο υφυπουργός "αρνήθηκε να συζητήσει και να ακούσει το επίμονο αίτημα όλων το οποίο είναι και απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου", υποστηρίζει ότι η απόφαση για κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων "δεν έγινε για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά για την εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων (των εφοπλιστών μεταφορέων LNG από τις ΗΠΑ, των εισαγωγέων Φ.Α. και των μεγαλοϊδιωτών ηλεκτροπαραγωγών)". Τονίζει επίσης ότι "η κυβέρνηση δεν είχε και δεν έχει κανένα σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας και "συνεπώς είναι βέβαιο ότι η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε βιομηχανικό νεκροταφείο αφού δεν υπάρχει, ούτε προλαβαίνει να υπάρξει υλοποίηση σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για τη μεταλιγνιτική εποχή".

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας» συμπεραίνει: "Συνεπώς οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι πολίτες, η αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να κατανοήσουν ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι ο δρόμος του μαζικού, ενωτικού, ανυποχώρητου και δυναμικού αγώνα".


NEWSLETTER