Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 13:55

Υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας προτίθεται να είναι ο καθηγητής Ανδ. Καραμπίνης

 

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας επιβεβαίωσε ο καλαματιανός καθηγητής Ιατρικής Ανδρέας Καραμπίνης, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι “είναι μια απόφαση δύσκολη και πρέπει να την επεξεργαστώ πάρα πολύ καλά”.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Δώδεκα - μία ...ψυχραιμία” με τη Μαρία Τομαρά, δήλωσε πως “αν δω ότι έχω τους κατάλληλους συνεργάτες κι έχω τη δυνατότητα να ανταποκριθώ σε αυτά τα θέματα, το σκέφτομαι πραγματικά, επαγγελματικά μιλώντας θα είμαι υποψήφιος”.

Εξήγησε ότι τα θέματα αυτά είναι οι προκλήσεις για το κυκλοφοριακό, τα κοινωνικά, η φροντίδα για τα ΑμεΑ, η συνεργασία με το νοσοκομείο για τα θέματα της δημόσιας υγείας και κυρίως τα πολιτιστικά, όχι μόνο για τον χορό.

Αναλυτικά, ο Ανδρ. Καραμπίνης παραδέχθηκε ότι ψάχνεται για την Καλαμάτα, είπε πως έχει κάνει εδώ και 2 - 3 χρόνια καταγραφή των προβλημάτων της πόλης από πλευράς ενδιαφέροντος κι εκτίμησε ότι “με καλό ανθρώπινο πλαίσιο η πόλη της Καλαμάτας μπορεί να πάει διαφορετικά και πιο πέρα”, διευκρινίζοντας πως δεν κατηγορεί κανέναν, υφιστάμενη και προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Παρατήρησε ότι θέλει “την τεχνογνωσία που έχω να τη διαθέσω για την πόλη” κι επεσήμανε πως “δεν χρειάζονται μόνο φιλικά αισθήματα, να είσαι φίλος του υποψηφίου, αλλά να κατέχεις το τεχνικό και ηθικό εκτόπισμα μαζί με τους συνεργάτες σου για να πάνε πιο πέρα την πόλη”.

Είπε πως χρειάζεται προετοιμασία, ξεκαθάρισε ότι “δεν θα ζητήσω την ομπρέλα κανενός κόμματος, θα ζητήσω την ομπρέλα των πολιτών” και πρόσθεσε: “Ολοι μου οι συνεργάτες να σκέφτονται πάνω απ’ όλα την Καλαμάτα. Την κομματική τους ταυτότητα να την έχουν στο κεφάλι τους, να μην είναι αυτή η προτεραιότητα”.

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ο Ανδρ. Καραμπίνης επεσήμανε ότι θα διεκδικήσουν “να γίνει η Καλαμάτα μία από τις 10 καλύτερες πόλεις της Ευρώπης” και σημείωσε πως “στους δήμους αυτούς οι άνθρωποι που διοικούν δεν έχουν πολιτική χροιά, έχουν επιλεγεί για την πόλη τους”.

Εκανε λόγο για επιλογή προσώπων με τεχνοκρατική και ηθική προσέγγιση, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση και ξεκαθάρισε ότι “αν δω ότι δεν έχω αυτή τη στιγμή το όραμα που έχω για την πόλη, δεν θα κατέβω”.

Δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχουν “ομάδα, γνώσεις των εκκρεμοτήτων, να σκεφθούμε τι μπορούμε να κάνουμε από πριν όχι μετά και από την πρώτη μέρα να ξεκινήσουμε τη σκληρή μας δουλειά” και κατέληξε πως “πρέπει να ξέρεις, να θέλεις και να μπορείς”.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Γ.Σ.