Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 04:59

Συγκέντρωση του συνδυασμού Τατούλη στην Καλαμάτα: Στόχος η ανάδειξη της τοπικής οικονομίας

Γράφτηκε από την

«Η πρώτη πρωτοβουλία της "Νέας Πελοποννήσου" θα έχει στόχο την ανάδειξη της δικής μας τοπικής οικονομίας. Το όραμά μας είναι να μετατρέψουμε την Πελοπόννησο σε ευρωπαϊκή περιφέρεια». Αυτά τόνισε χθες ο αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στην πρώτη ολομέλεια που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής και στην οποία παρουσιάστηκαν η οργανωτική δομή και ο εσωτερικός κανονισμός του συνδυασμού. Στόχος της οργάνωσης, όπως επισημάνθηκε, είναι να συνεχίσει να υπάρχει η "Νέα Πελοπόννησος", να ανοιχτεί στην κοινωνία και τους πολίτες, να κερδίσει το στοίχημα και να δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών που την εμπιστεύτηκαν πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις. Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, στην οποία μετείχαν όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι, εκλεγμένοι και μη, αλλά και πολίτες - φίλοι της "Νέας Πελοποννήσου", ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε και τα ονόματα των μελών του συνδυασμού, που θα στελεχώσουν τον οργανισμό του, και είναι όλα από τους μη εκλεγμένους υποψηφίους ή επιστημονικούς συνεργάτες.
«Δεν ήρθαμε για να διαχειριστούμε τη μιζέρια μας. Ηρθαμε εδώ για να ανατρέψουμε όλα αυτά», είπε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε: «Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να συνενώσουμε δυνάμεις, για να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις, για να πάμε κόντρα στο ρεύμα. Μας ενώνει η προσφορά στον τόπο μας, η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν περιμένουμε κανένα μεσσία, κανένα σωτήρα. Μόνο εμείς με τις δικές μας δυνάμεις θα σώσουμε τον τόπο».
Τόνισε τη μείζονα σημασία του "Καλλικράτη", αναφέροντας ότι «είναι ένας θεσμός πρωτόγνωρος, που συνιστά τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στον τόπο. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ελπίδα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση στον τόπο μας και πρόσθεσε: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική αλληλεγγύη. Για να πετύχουμε τους στόχους μας θα εφαρμόσουμε συγκεκριμένο μοντέλο αυτοχρηματοδότησης».

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ
«Η ολομέλεια θα αποτελεί το ανώτατο όργανο για τις πολιτικές, που θα επιλέγουμε και θα εφαρμόζουμε και θα παρακολουθεί την υλοποίηση του προγράμματος», επεσήμανε ο κ. Τατούλης. Τα όργανα που παρουσίασε, είναι: Η Γραμματεία της Περιφέρειας που αποτελείται από 25 μέλη (τους 8 αντιπεριφερειάρχες, τους επικεφαλής των Γραμματειών των 5 περιφερειακών ενοτήτων, τους επικεφαλής των 3 Γραφείων της Περιφέρειας και τους υπεύθυνους των 9 θεματικών Γραφείων). Το 7μελές προεδρείο της Γραμματείας (θα επιλεγεί από τους 25). Η Γραμματεία της κάθε περιφερειακής ενότητας. Και τα 9 θεματικά Γραφεία.
Στη δευτερολογία του ανέφερε ότι «δεν είμαστε κομματικός οργανισμός. Δεν έχουμε πρόβλημα με το κομματικό σύστημα της χώρας» και σημείωσε:
«Εμείς έχουμε το προσωπικό μας στοίχημα. Να αποδείξουμε εμπράκτως ότι το δικό μας σχήμα μπορεί να πετύχει, γιατί ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, κάναμε την προσωπική μας υπέρβαση. Δε θέλουμε να ομογενοποιηθούμε. Το είπαμε και προεκλογικά, πως θα είμαστε ανοιχτοί στην κοινωνία. Η προσπάθειά μας έχει στόχο να δημιουργήσει ενεργούς πολίτες. Δε φοβόμαστε την κοινωνία και τους πολίτες. Θέλουμε να προχωρήσουμε με όλους μαζί, εκλεγμένους και μη. Θα υπάρξει ρόλος για όλους. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, πρέπει να φύγουμε από τις πεπατημένες. Η ολομέλεια είναι το ανώτατο όργανο. Θα συνέρχεται κάθε 3 μήνες. Εχει ρόλο και ελεγκτικό και να δημιουργεί νέες πολιτικές. Το ζητούμενο είναι να μάθουμε να συνθέτουμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε την κριτική και τον έλεγχο. Ο,τι κάνουμε θα είναι στη δημοσιότητα. Οχι κρυφές κάμερες και στεγανά γραφεία, αλλά πλήρης διαφάνεια. Δεν είμαστε κλειστό κλαμπ, κλαμπ που θα μοιράζει εξουσίες. Είμαστε μια ομάδα πολιτών, που θέλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον. Η έδρα μας θα είναι η Τρίπολη. Ομως, ζητώ από τους αντιπεριφερειάρχες να έχουν και το δικό μου γραφείο στη δομή της περιφερειακής ενότητας. Θα είμαι πολλές φορές το μήνα κοντά σε όλους». Επανέλαβε ότι «το οργανωτικό σχήμα στηρίζεται στην καινοτομία και δεν αποτελεί επιπλέον γραφειοκρατικό μηχανισμό« και τόνισε: «Πιστεύουμε στο θεσμό, ότι είναι η ελπίδα του τόπου».
Οι αντιπεριφερειάρχες Χρήστος Μαλαπάνης, Γιώργος Δέδες, Ντία Τζανετέα, Τάσος Χειβιδόπουλος και Ευάγγελος Γιαννακούρας χαρακτήρισαν θετική την προοπτική της οργανωτικής θωράκισης της "Νέας Πελοποννήσου", με δεδομένη την δυναμική που οι πολίτες προσέδωσαν με την ψήφο τους, με τα αποτελέσματα και των δύο Κυριακών της εκλογικής αναμέτρησης.    
Το λόγο πήραν πολλοί εκλεγμένοι σύμβουλοι, αλλά και μη εκλεγμένοι υποψήφιοι καθώς και πολίτες, με κοινό παρανομαστή στις εισηγήσεις τους, το χρέος του συνδυασμού απέναντι στην υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων. που συνένωσε τους πολίτες να δώσουν ευκαιρία στο πείραμα του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος" να πάρει σάρκα και οστά.

ΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Γραμματείες Περιφερειακών Ενοτήτων:
Μεσσηνία Νίκος Αλεξανδρόπουλος. Αρκαδία Βικτωρία Βρέντα-Παναγιωτοπούλου. Λακωνία Τάκης Καρράς. Αργολίδα Κώστας Μπιτζής. Κορινθία Κώστας Μιχαλόπουλος.
Γραφείο περιφερειάρχη: Παντελής Αργυριάδης.
Γραφείο Οργάνωσης και Οικονομικών: Κώστας Ψυχάρης.
Γραφείο Τύπου: Γιάννης Πόπορης.
Προγραμματικός Αξονας: 
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Οθωνας  Ζαχαρίας. 
Επενδυτικών Στρατηγικών: Γιώργος Χριστοδουλόπουλος.
Οικονομικών Πόρων: Γιάννης Σταματάκος.
Υποδομών - Χωροταξίας - Ενέργειας: Γιάννης Βουρνάς.
Πολιτισμού: Διονυσία Χρυσομπόλη.
Τουρισμού: Δημήτρης Πολλάλης.
Στρατηγικού Σχεδιασμού: Σωτήρης Βαρελάς.
Παιδείας: Γιάννης Γαληνός.
Πρωτογενής Τομέας: Κωνσταντίνα Ζούζια.
Υγεία: Ηλίας Γεωργίκος.