Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 03:37

Τελετή χθες στην Τρίπολη: Παρουσία Τατούλη ο Κωνσταντόπουλος παρέδωσε τη Νομαρχία σε Γιαννακούρα

Γράφτηκε από την

Παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη έγινε χθες στη Νομαρχία Αρκαδίας η τελετή παράδοσης - παραλαβής μεταξύ του απερχόμενου νομάρχη Δημήτρη Κωνσταντόπουλου και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα.

Ο Πέτρος Τατούλης στην ομιλία του τόνισε πως ''ο νέος θεσμός δημιουργεί την εικόνα του καινούργιου, την εικόνα της ελπίδας, της προσδοκίας, την εικόνα της πεποίθησης ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν σ' αυτό τον τόπο''. Πρόσθεσε δε ότι ''όλοι οι πολίτες και οι θεσμικοί παράγοντες θα πρέπει να συμβάλουν, να συνεργαστούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη και μονόδρομος για να πετύχουμε. Για να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια ευρωπαϊκή περιφέρεια που θα αποτελεί πρότυπο και πιλότο για τις υπόλοιπες περιφέρειες στη χώρα μας''.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με τη σειρά του σημείωσε ότι ''στη Νομαρχία, 8 ολόκληρα χρόνια, όλοι μαζί, μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, εργαστήκαμε με αμεροληψία και αντικειμενικότητα, με συνεργασία και σύμπνοια για την ωφέλεια όλων των συμπολιτών μας, πέρα και πάνω από τις πολιτικές τοποθετήσεις και τις κομματικές τους προελεύσεις''. Και τόνισε: ''Στη Νομαρχία δεν αφήνουμε χρέη. Δεν χρωστάμε ούτε 1 ευρώ, εκτός βέβαια από τους τρέχοντες λογαριασμούς των διαφόρων έργων ή προμηθειών. Υπάρχει αποθεματικό, υπάρχουν χρήματα από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ώστε από τον καινούργιο χρόνο να μπορεί να λειτουργεί χωρίς οικονομικά προβλήματα''.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας είπε ότι ''ο 'Καλλικράτης' είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στην τοπική αυτοδιοίκηση από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Δίνει τη δυνατότητα στον περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες να απευθύνονται απευθείας στην Ε.Ε. και να διεκδικούν κονδύλια για τον τόπο τους'' - ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: ''Για εμάς στην Πελοπόννησο υπήρξε μια καλύτερη συγκυρία. Ο 'Καλλικράτης' συναντήθηκε με τον Τατούλη. Είναι ένα δίδυμο που σε συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποδώσει πάρα πολύ. Εχουμε φιλοδοξίες, όνειρα και σχέδιο δράσης. Για μένα δεν υπάρχουν χρώματα και κόμματα. Θα είστε όλοι το ίδιο και η πόρτα μου θα είναι ανοικτή σε όλους. Αλλά θα είμαι απέναντι σε τεμπέληδες, φυγόπονους, βολεψάκηδες, ανέντιμους και κοπανατζήδες. Είναι μονόδρομος και πρέπει να πετύχουμε, δεν έχουμε άλλα περιθώρια''.


NEWSLETTER