Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 15:06

Να καθαριστεί ο ποταμός Αρις ζητεί ο πρόεδρος της Μικρομάνης

Να καθαριστεί  ο ποταμός Αρις ζητεί ο πρόεδρος της Μικρομάνης

Να καθαριστεί το συντομότερο δυνατό ο ποταμός Αρις, γιατί κινδυνεύει να πλημμυρίσει, να πνιγεί το χωριό, ζητεί ο πρόεδρος της Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Επισημαίνει ότι «το ποτάμι έχει να καθαριστεί από το 2008 και τα καλάμια το έχουν καλύψει» και σημειώνει: «Κινδυνεύει το χωριό. Το ποτάμι πρέπει να καθαρίζεται κάθε 2 - 3 χρόνια».
Παρατηρεί ότι έχει ενημερώσει εγγράφως το Δήμο Καλαμάτας και πιέζει το δήμαρχο όλο το καλοκαίρι, για να προλάβουν το χειμώνα. Αναφέρει, ακόμα, ότι «μαζί με τον Αρι πρέπει να καθαριστεί και η Λιγδού, για να προστατευτεί οριστικά η Μικρομάνη και όλη η περιοχή».
Στο μεταξύ τις τελευταίες μέρες, μετά από πιέσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Θουρίας και Μικρομάνης ξεκίνησε καθαρισμός του Ξερίλα, με μηχάνημα και χειριστή της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ενώ ο Δήμος Καλαμάτας έχει αναλάβει και πληρώνει τα πετρέλαια. Κάτοικος της περιοχής που παρακολουθούσε τις εργασίες, σημείωσε ότι «εδώ μέσα βρίσκεις ό,τι θέλεις, σκουπίδια, μπάζα, ψοφίμια. Ανθρωπο μη βρούμε… Την άλλη φορά είχαμε βρει διαλυμένο αυτοκίνητο». Και παρατήρησε πως «όποιος συλληφθεί να πετάει πράγματα στον Ξερίλα, θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».
Χθες στην περιοχή εμφανίστηκε και άλλο μηχάνημα της Περιφερειακής Ενότητας για να καθαρίσει αρδευτικά κανάλια.