Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010 12:37

Δήμος Μεγαλόπολης: Τσιριγώτης κατά Μπούρα για ανυπόστατες καταγγελίες

 

«Η σημερινή δημοτική αρχή έκρινε σκόπιμο να ποινικοποιήσει τη πολιτική ζωή της Μεγαλόπολης εν όψει των δημοτικών εκλογών, προβαίνοντας σε ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες με ανύπαρκτες αυτοψίες, χωρίς στοιχεία, με διαδόσεις και φήμες, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και μόνο».
Τα πιο πάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο τέως δήμαρχος -και εκ νέου υποψήφιος για το νέο δήμο- Σπύρος Τσιριγώτης, σε βάρος του ανθυποψηφίου του, απερχόμενου δημάρχου Παναγιώτη Μπούρα, προσθέτοντας μάλιστα ότι «σε κάθε περίπτωση είμαι αποφασισμένος να διεκδικήσω με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματά μου».
Ο Σπ. Τσιριγώτης επικαλείται την έκθεση ορκωτού λογιστή για τη χρήση του 2006 - σύμφωνα με την οποία «η οικονομική κατάσταση του δήμου παρουσιάστηκε εύλογη από κάθε άποψη».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει «απολύτως ανυπόστατη» την έκθεση-αυτοψία τριμελούς επιτροπής που συγκροτήθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή για να ελέγξει τα εν λόγω έργα, μιλώντας για «προφανή προχειρότητα, έλλειψη τυπικών και ουσιαστικών στοιχείων». Δηλώνει επίσης ότι ουδέποτε κλήθηκε να παρευρίσκεται στις αυτοψίες και σημειώνει ότι τα έργα που αναφέρονται σε αυτήν «έχουν εκτελεστεί κανονικά». Επικαλείται δε ως απόδειξη του πιο πάνω ισχυρισμού του, ότι «η σημερινή δημοτική αρχή έχει αποφασίσει την εξόφλησή τους με αλλεπάλληλες αποφάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής. Δηλαδή, αφ’ ενός φαίνεται να υιοθετεί τις καταγγελίες περί δήθεν μη εκτέλεσης των έργων, αφ’ ετέρου όμως αποφασίζει την εξόφλησή τους».
Β.Γ.Μ.