Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 10:27

Επίσημη ενημέρωση από την ΤΕΡΝΑ ζητεί ο Παν. Νίκας

Επίσημη ενημέρωση από την ΤΕΡΝΑ ζητεί ο Παν. Νίκας

Επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση από την ΤΕΡΝΑ σε όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε ειδική συνεδρίαση του ΦοΔΣΑ, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, επιμένει να ζητάει ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παναγιώτης Νίκας.

 

Και αυτή την ενημέρωση τη ζητάει και από τον ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που, όπως παρατήρησε, «η Περιφέρεια την αρνείται μέχρι τώρα».

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Νίκας, αφού δε θέλησε να σχολιάσει «τέτοιου είδους σχόλια» της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου που τον χαρακτήρισε ποντικό, παρατήρησε ξανά πως «η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να περάσει στους δήμους, που έχουν την τεχνογνωσία και πληρώνουν». Αφού ανέφερε πως «ό,τι έγινε, έγινε με το διαγωνισμό της Περιφέρειας», επεσήμανε ότι «θέλουμε να μάθουμε από την ΤΕΡΝΑ πόσο θα μας στοιχίσει η επεξεργασία, γιατί εμείς πληρώνουμε».

Υπενθύμισε ότι «ο ΠΕΣΔΑ προβλέπει 9 σταθμούς μεταφόρτωσης. Και μεις έχουμε χώρο για δικό μας σταθμό» κι επέμεινε πως «θέλουμε να μας ενημερώσει η ΤΕΡΝΑ υπεύθυνα σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, όλους τους δημάρχους και όχι έναν - έναν».

Ο κ. Νίκας ζητεί αυτό το ζήτημα «να ξεκαθαρίσει τώρα, πριν από τις εκλογές. Να ξέρουμε πόσο θα πληρώνουμε, πόσα σκουπίδια θα πρέπει να πηγαίνουμε και τι σύνθεση θα πρέπει να έχουν, γιατί εμείς κάνουμε ανακύκλωση».

 

Γ.Σ.