Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011 16:24

Δήλωση Φωτέα για τα σκουπίδια

Γράφτηκε από την

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης, λόγω της σώρευσης των σκουπιδιών στην πόλη μας.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έφερε στην επιφάνεια ένα χρονίζον πρόβλημα,αυτό της μετατόπισης των ευθυνών, από τον ένα φορέα τον άλλο λες και δεν είναι όλοι συνυπεύθυνοι για την από κοινού αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος.
Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε και να ακούμε αντικρουόμενες απόψεις,και αλληλοκατηγορίες αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα.
Το τεράστιο αυτό ζήτημα κάνεις δεν το ακουμπήσει επί της ουσίας.
Και ενώ μέχρι πριν από λίγες μέρες γινόταν η συλλογή των απορριμμάτων, έστω και με δυσκολία, βλέπουμε ξαφνικά να έχει σταματήσει κάθε ενέργεια.
Ο κ. Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο, μας ζήτησε να δώσουμε παράταση για το συμβόλαιο που έχει κάνει με το σκουπιδοεργολάβο, και ενώ πήρε την παράταση που ήθελε γεννά εύλογες απορίες (υποψίες;), η απουσία του σκουπιδοεργολάβου.
Γιατί δεν ενεργοποιεί τους όρους του συμβολαίου, η εναλλακτικά να μας ενημερώσει για το τι πραγματικά συμβαίνει;
Αντί να επαναλαμβάνει σε κάθε του εμφάνιση το στερεότυπο ότι πληρώνουμε 250.000 ευρώ το μήνα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, αποκρύπτει εντέχνως ότι με τη λύση που προτείνει θα πληρώνουμε τουλάχιστον 260.000 ευρώ το μήνα.
Καλούμε όλους τους εμπλεκομένους φορείς να σκύψουν στο πρόβλημα και την επίλυση του, και να μην αναλώνονται σε πόλεμο ανακοινώσεων και μετατόπισης ευθυνών,
Γιατί εκείνο που προέχει είναι η υγεία των συμπολιτών μας και τίποτα παραπάνω.
Ας είναι ειλικρινείς τουλάχιστον απέναντι σε αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους και τους έδωσαν την εξουσία να δίνουν λύσεις.

Νίκος Φωτέας

Δημοτικός σύμβουλος