Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014 21:23

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου μέσα σε τρεις ημέρες από τα ΚΕΠ

Γράφτηκε από την
Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου μέσα σε τρεις ημέρες από τα ΚΕΠ

Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου μέσα σε τρεις ημέρες από τα ΚΕΠ θα μπορούν πλέον να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς τα 1.060 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όλης της χώρας συνδέθηκαν πλέον με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου του υπουργείου Δικαιοσύνης. Καλύπτονται, συγκεκριμένα, 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την επικράτεια, σε 63 πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση για την έκδοση αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης και να το παραλαμβάνουν μέσα σε 3 ημέρες, ενώ μέχρι πρότινος χρειαζόταν σχεδόν ένας μήνας.

Ειδικότερα, ο πολίτης θα καταθέτει ηλεκτρονικά την αίτηση και θα την παραλαμβάνει εκτυπωμένη με έναν αριθμό πρωτοκόλλου, με τον οποίο μπορεί να προβεί μελλοντικά σε νέα αναζήτηση, είτε απ’ ευθείας από το σύστημα του Ποινικού Μητρώου, είτε μέσω ΚΕΠ. Μέσα σε τρεις ημέρες, παραλαμβάνει από το ΚΕΠ το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου. Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι οι πολίτες οι οποίοι έκαναν από το σπίτι τους ηλεκτρονικά την αίτηση, αλλά δεν έχουν εκτυπωτή να την τυπώσουν, μπορούν να επισκεφτούν οποιοδήποτε ΚΕΠ με την ταυτότητά τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης και να παραλάβουν εκτυπωμένο το αντίγραφο με την υπογραφή του υπαλλήλου του ΚΕΠ.


NEWSLETTER