Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 17:07

Ερώτηση Πετράκου για το λιμάνι της Κορώνης

Γράφτηκε από την

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Κορώνη «χτυπήθηκε» από τη θαλασσοταραχή. Η αιτία όπως ασφαλώς γνωρίζετε, είναι ότι το υπάρχων λιμάνι δεν προστατεύει ούτε την Κορώνη ούτε τους ψαράδες.
Γι’ αυτό επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2.
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων.
Κατόπιν τούτων σας ερωτώ:
α) Τι ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα θέματα 1 και 2 που θίγω ανωτέρω;
β) Τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε και τι προοπτικές υπάρχουν ώστε:
1) Η επέκταση της υπάρχουσας εργολαβίας, για να γίνει λιθοριπή στο τμήμα που ορίζεται από το τέλος του προσήνεμου μόλου που κατασκευάζεται από τις ζημιές του 2008 μέχρι το φανάρι, καθώς και πέριξ του κάστρου στους προμαχώνες 1 και 2;
2) Να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις εγκρίσεις της μελέτης και για τη χρηματοδότηση ώστε να υλοποιηθεί η μελέτη που προβλέπει επέκταση του λιμανιού κατά 200 μ. περίπου, ώστε να προστατευτεί αποτελεσματικά η Κορώνη και η περιουσία των ψαράδων;

Ο επικεφαλής του συνδυασμού
«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Θανάσης Πετράκος
NEWSLETTER