Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 16:19

Αυτοδιοικητικοί Δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από την
Αυτοδιοικητικοί Δήμων Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ

Οι εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη μας θέτουν επιτακτικά ένα σημαντικό δίλημμα: ποιος μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές και να απομονωθούν εκλογικά οι εκφραστές τους που κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης  απαιτούσαν από την κυβέρνηση “υπογράψτε τώρα όποια συμφωνία σας δίνουν”.

Εμείς που υπογράφουμε παρακάτω,

Ανθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουμε βιώσει πιο έντονα από κάθε άλλον την ανθρωπιστική κρίση και την κατάρρευση των οικονομικών της μέσα από τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα των γαλαζοπράσινων μνημονιακών “success story”.

Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, που γνωρίσαμε, αυτούς τους δύσκολους 7 μήνες στο ΥΠΕΣ και την κυβέρνηση, συνομιλητές με ανοιχτά αυτιά και ειλικρινές ενδιαφέρον για συνεργασία στην επίλυση των προβλημάτων (προϋπολογισμός “κόκκινων” δήμων, επανασύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, επαναπρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, επισιτιστική βοήθεια, διακοπή άσκησης ένδικων μέσων σε αιρετούς για φιλεργατικές αποφάσεις, κοινωνικά τιμολόγια κ.λπ.).

Αιρετοί που συμφωνούμε με τις κατευθύνσεις του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για:

- Περιφερειακή συγκρότηση του κράτους, με εκτεταμένη μεταφορά πόρων, εξουσιών και αρμοδιοτήτων από το κέντρο προς τους περιφερειακούς και τοπικούς δημόσιους θεσμούς. Πολιτική επιλογή που οφείλει να είναι η αφετηρία για τη θεσμική ανασυγκρότησή του.

- Αποκέντρωση, με αποτελεσματική διοίκηση και ισχυρή αυτοδιοίκηση και με βασικά στοιχεία του νέου σχεδιασμού της χώρας μας την επικουρικότητα, τον δημοκρατικό προγραμματισμό και τον διαρκή κοινωνικό έλεγχο.

Καλούμε όλους και όλες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. 

Να προχωρήσουμε τη χώρα μας μπροστά χτίζοντας ένα καλύτερο αύριο. Βουδούρης Νώντας - Δ.Σ. Επικ. Παράταξης στο Δήμο Τριφυλίας,  Γριβοκωστόπουλος Ιωάννης - Τ.Σ. Φιλιατρών, Καραμπάτσος Νίκος - Επικ. Παράταξης στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, Μαγγανάς Δημήτρης -πρόεδρος Μεταξάδας, Μπαράκος Νικόλαος - Τ.Σ. Κυπαρισσίας, Τάμπασης Δημήτρης - Δ.Σ. Τριφυλίας, Τσορώνης Κώστας - Δ.Σ. Πύλου-Νέστορος, Σβάρνας Χρήστος - Τ.Σ Χώρας.

 


NEWSLETTER