Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 19:39

Επιμένει σε συνεννόηση για τα σκουπίδια ο Νίκας 

Γράφτηκε από την
Επιμένει σε συνεννόηση για τα σκουπίδια ο Νίκας 

Απέφυγε να σχολιάσει την αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά του νέου ΕΣΔΑ απορριμμάτων, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης Δήμων - Περιφέρειας και κυβέρνησης για να δοθεί λύση, διαφώνησε με την πολιτικοποίηση του θέματος κι ενημέρωσε ότι σήμερα η Βουλή ψηφίζει υπέρ της διαχείρισης των σκουπιδιών από τους δήμους.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αίτηση ακύρωσης της Περιφέρειας, είπε: «Ο,τι πει το δικαστήριο, ό,τι πει το Συμβούλιο της Επικρατείας».

Επεσήμανε ότι «αύριο (σήμερα) έχει ψηφοφορία στη Βουλή για το κρίσιμο θέμα το ποιος θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα: Η Περιφέρεια ή οι δήμοι». Κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «θα διαμορφωθεί στη Βουλή μια μεγάλη πλειοψηφία υπέρ των δήμων, διακομματική».

Ο κ. Νίκας δήλωσε ότι «για να διαχειριστούμε τα σκουπίδια, πρέπει να συνεννοηθούμε όλοι» κι εξέφρασε τη λύπη του «για το γεγονός ότι έχει λάβει και πολιτική διάσταση το θέμα των σκουπιδιών. Ηταν ό,τι χειρότερο για την επίλυσή του». 

Συνεχίζοντας, ευχήθηκε «αν μπορούν και συναντηθούν οι δρόμοι μας» και σημείωσε: «Τα Δημοτικά Συμβούλια θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις. Και η Περιφέρεια έχει το δικό της ρόλο, τον περιβαλλοντικό. Και το κράτος έχει την ευθύνη χάραξης της εθνικής πολιτικής στο ζήτημα. Αν μπορέσουμε και υπάρξει σύγκλιση στις απόψεις και των τριών, θα επιλυθεί πολύ γρήγορα».


NEWSLETTER