Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016 08:17

«Οχι» απόβλητα στη Μεγαλόπολη, είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο 

«Οχι» απόβλητα στη Μεγαλόπολη, είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο 

Oμόφωνα σχεδόν το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τάχθηκε κατά της δημιουργίας Χώρου Υγειονομικής Ταφής Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΧΥΤΕΑ) στη Μεγαλόπολη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης ανέφερε ότι «η συζήτηση για το ΧΥΤΕΑ στη Μεγαλόπολη δεν άνοιξε λόγω της δήλωσης του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, αλλά γιατί κατέθεσε η κυβέρνηση υπό την πίεση των προστίμων και των μνημονιακών της δεσμεύσεων την επίσημη πρότασή της για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων» και αναρωτήθηκε: «Θέλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και ο αναπληρωτής υπουργός κεντρικές μονάδες διαχείρισης ελεγχόμενες από αυτόν, τη στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη λειτουργούν για το σκοπό αυτό αποκεντρωμένες δομές στην ευθύνη της αυτοδιοίκησης;». 

Ο κ. Τατούλης είπε ότι «η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων βρίσκεται σε διαβούλευση εδώ και 8 μήνες και η περιφερειακή αρχή έχει κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, χωρίς ωστόσο το ίδιο να έχει κάνει κάποια παράταξη της αντιπολίτευσης». 

Ο κ. Τατούλης υπενθύμισε πως «το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει λάβει απόφαση στο παρελθόν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μια τέτοια εξέλιξη της περιοχής, λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης», ενώ ανέφερε ότι η σημερινή δημοτική αρχή και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές Μεγαλόπολης ήταν εξαρχής αντίθετες.