Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2016 13:46

Γερμανοί αυτοδιοικητικοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Γερμανοί αυτοδιοικητικοί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα η τριήμερη επίσκεψη της αποστολής αυτοδιοικητικών του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης στην Πελοπόννησο. Στη διάρκεια της παραμονής τους οι Γερμανοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες και ο έπαρχος του Σβέμπις Χαλ Γκέρχαρντ Μπάουερ, συναντήθηκαν στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Είχε προηγηθεί ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Πελοπόννησος ΟΤΑ ΑΕ, της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Πελοποννήσου και του Europe Direct Ναυπλίου με την εκπρόσωπο της Αναπτυξιακής Εταιρείας και γραφείου Europe Direct Σουζάνε Κράις και την εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Σβέμπις Χαλ Ναντίν Μπίλερ. 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο Γκέρχαρντ Μπάουερ ανακηρύχθηκε πολίτης και πρεσβευτής της Πελοποννήσου από τον Πέτρο Τατούλη και οι δυο τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 6η Διάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα διοργανωθεί στο Ναύπλιο το Νοέμβριο.
Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης αναφέρθηκε στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό ως τους καίριους τομείς ανάπτυξης συνεργειών και συνεργασιών μεταξύ των δύο περιοχών, με στόχο την αμοιβαία δημιουργία αξίας και για τους δυο. Επίσης ανακοίνωσε τα δύο προγράμματα τα οποία αποφασίστηκε ότι θα υλοποιηθούν μεταξύ των δύο Περιφερειών και τα οποία θα έχουν ως στόχο την ανταλλαγή πολιτών βασισμένα στον τουρισμό τρίτης ηλικίας και τον μαθητικό τουρισμό. 

Ο κ. Μπάουερ ευχαρίστησε από την πλευρά του για μια ακόμη φορά τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τη φιλοξενία και συμφώνησε πως το μέλλον της Ευρώπης είναι στην αυτοδιοίκηση.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Βασίλης Σιδέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος για Διεθνείς Σχέσεις Αποστόλης Παπαφωτίου, δήμαρχοι της Πελοποννήσου και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Πύλου-Νέστορος. Από την πλευρά της Επαρχίας του Σβέμπις Χαλ συμμετείχαν οι δήμαρχοι του Γκάιλντορφ Φρανκ Τσίμερμαν, του Φίχτενμπεργκ Ρόλαντ Μιόλα και του Σρότσμπεργκ Ζακλίν Φέρντερερ.