Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2016 08:11

Απομακρύνονται οι μπάρες από το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού 

Γράφτηκε από τον
Απομακρύνονται οι μπάρες από το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού 

Να απομακρυνθούν προσωρινά οι μπάρες στον δρόμο Γαργαλιάνοι - Ρωμανού αποφάσισε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας, για να αποκατασταθεί προσωρινά η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες παραπλεύρως του νέου δρόμου κατά την ελαιοκομική περίοδο. 

Το σχετικό έγγραφο έχει σταλεί στον ανάδοχο του έργου. Ολα αυτά, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρχαν στην περιοχή από τους ιδιοκτήτες και την απόφαση τους να καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα αν παρέμεναν χωρίς πρόσβαση οι ιδιοκτησίες τους. Επιβεβαιώνεται δε ότι για να αποκατασταθεί οριστικά η πρόσβαση θα χρειαστεί νέο έργο που προγραμματίζεται.

Στο σχετικό έγγραφο μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Υπάρχουν θέματα προσβασιμότητας σε ορισμένες όμορες ιδιοκτησίες λόγω των προστατευτικών μεταλλικών στηθαίων που έχουν τοποθετηθεί, γεγονός που δημιουργεί δυσεπίλυτο πρόβλημα στις αγροτικές εργασίες σε ελαιοκομική μάλιστα περίοδο. Θα πρέπει προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι ελαιοκομικές εργασίες και δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, με νέα εργολαβία που προγραμματίζεται, να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες αυτές, με βύθισμα τοπικά των μεταλλικών στηθαίων και άμεση επαναφορά τους μετά την ολοκλήρωση της συγκομιδής του ελαιόκαρπου στις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες, και προσωρινή σήμανση στα σημεία αυτά της οδού για χαμηλό όριο ταχύτητας 40 χιλιομέτρων».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER