Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 19:41

Ο Τατούλης για το νέο ΠΕΣΔΑ

«Θέλουμε μια καθαρή και αειφόρα Πελοπόννησο και πλέον δεν πρόκειται να ανεχθούμε τη λειτουργία ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε τη διαπλοκή να συντηρεί την παρανομία του μαύρου χρήματος».

Τα πιο πάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, μιλώντας χθες στην Τρίπολη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης της Περιφέρειας για τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ.

Ο περιφερειάρχης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, επέρριψε όλη την ευθύνη για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση στην κυβέρνηση -«για την καθυστέρηση ψήφισης του ΠΕΣΔΑ την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση γιατί ενέκρινε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μια μέρα πριν λήξει το 2016» δήλωσε. Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει κίνδυνος, τόσο στο πρόγραμμα του Ταμείου Συνοχής, όσο και του ΕΠΠΕΡΑΑ και τις πληρωμές τους, γιατί ο ΠΕΣΔΑ αποτελεί οριζόντια αιρεσιμότητα και θα έπρεπε να είχε εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο μέχρι 31/12/2016». 

Ο περιφερειάρχης, συνεχίζει η ανακοίνωση, δήλωσε ακόμη ότι αν και «η περιφερειακή αρχή είχε καλέσει την κυβέρνηση από το 2015, αν δεν το θέλει το έργο ΣΔΙΤ να το καταργήσει με νόμο και να φέρει τη δική της πρόταση, δεν έκανε τίποτα απ’ τα δύο, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για δύο χρόνια την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας. Σήμερα ωστόσο αυτό προκρίνει και προτείνει. Αν το είχε κάνει δύο χρόνια πριν τώρα οι υποδομές θα ήταν έτοιμες και το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συναντιόταν και συζητούσε με τους δημάρχους και την εταιρεία και όχι με το δικαιούχο του έργου που είναι η Περιφέρεια».