Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 14:24

Παρών και στις εκλογές του 2019 δηλώνει ο Τατούλης - Ο Στρατηγάκος για πρόεδρος στο Περιφερειακό

Παρών και στις εκλογές του 2019 δηλώνει ο Τατούλης - Ο Στρατηγάκος για πρόεδρος στο Περιφερειακό

Ο Ηλίας Στρατηγάκος θα είναι ο νέος πρόεδρος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, καθώς η σχετική πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη έγινε ομόφωνα αποδεκτή κατά τη συνάντηση των μελών του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», την οποία, ως επικεφαλής του, συγκάλεσε χθες Παρασκευή ο περιφερειάρχης.

Αυτό γνωστοποίησε ο συνδυασμός με σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία προστίθεται παράλληλα ότι ο Π. Τατούλης δήλωσε ότι «η "Νέα Πελοπόννησος" θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης εξήγγειλε ότι «εντός του προσεχούς διαστήματος θα πάρει σάρκα και οστά η "δεξαμενή πολιτικής σκέψης" (think tank) της "Νέας Πελοποννήσου", ώστε να αναπτύξει και να εμβαθύνει ακόμα περισσότερο τον δημόσιο πολιτικό διάλογο με την κοινωνία».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Π. Τατούλης επιχειρηματολόγησε υπέρ των αλλαγών στον «Καλλικράτη», διατυπώνοντας την άποψη ότι αυτές «θα πρέπει να έχουν σαφή στόχευση στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της αιρετής Περιφέρειας και στην εδραίωση της περιφερειακής πολιτικής κουλτούρας», κάνοντας λόγο για «μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση».