Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 17:02

Γόντικας κατά Τατούλη για την κουνουποκτονία 

Γόντικας κατά Τατούλη για την κουνουποκτονία 

Την περιφερειακή αρχή καταγγέλλει ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νίκος Γόντικας, γιατί μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Συμβούλιο έδωσε άλλα 4,6 εκατ. ευρώ στην "Πελοπόννησος Α.Ε.", για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και αφού είχε εξουθενωθεί και αποχωρήσει η πλειοψηφία του, αποφάσισαν να δώσουν στην Πελοπόννησος Α.Ε. άλλα 4,6 εκατ. ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών και μάλιστα τα μισά -2,3 εκατ. ευρώ- άμεσα ως προκαταβολή. Λες και δεν φτάνει το 15% - 700.000 ευρώ, που είναι η νόμιμη (!) αμοιβή της Πελοπόννησος Α.Ε. για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην κουνουποκτονία. Σε αυτά αν προσθέσουμε και τα λεφτά που βάζουν οι δήμοι, που τριπλασιάστηκαν πέρυσι, μιλάμε για τεράστια ποσά που πάνε στην Πελοπόννησος Α.Ε. Στην επιμονή όσων είχαν αντέξει και βρίσκονταν στην αίθουσα, να δοθούν διευκρινίσεις, όπως "γιατί η κουνουποκτονία του 2017 να πληρωθεί δύο φορές και από την προηγούμενη προγραμματική σύμβαση με την Πελοπόννησος Α.Ε. και από την τωρινή; Ποια είναι τα συμπεράσματα και τα παραδοτέα της Α.Ε., αφού εισπράττει κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ και το κουνούπι και η σκνίπα πάει σύννεφο;", εισέπραξαν την απάντηση της αναρμόδιας αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου «και ποιοι είστε εσείς που θέλετε να κάνετε έλεγχο και ζητάτε τα παραδοτέα;».

Πρόσθεσε δε ότι «για να θωρακίσουν μάλιστα, τουλάχιστον την αδιαφάνεια στο όλο εγχείρημά τους, δεν αρκεί η προεδρία του κ. Τατούλη στην Πελοπόννησος Α.Ε., βάζουν και πρόεδρο στην επιτροπή παρακολούθησης την κ. Νικολάκου. Μια επιτροπή που είναι τριμελής και μπορεί να αποφασίζει μόνη της η κ. Νικολάκου με την ψήφο του προέδρου».

Με αφορμή και τη θετική γνωμοδότηση της πλειοψηφίας του ΠεΣυ σε μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ξενοδοχείου με βραχιολάκια 350 κλινών πολυεθνικής γαλλικών συμφερόντων στην Πετροθάλασσα Ερμιονίδας, ο κ. Γόντικας έκανε λόγο »για πλήρη ασυδοσία» και παρατήρησε: «Συνένοχες σε αυτή την πορεία δεν είναι μόνο οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που ψηφίζουν πλέον ό,τι φέρνει ο Τατούλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή άντε να ψηφίζουν λευκό σε κάποια για να μην εκτίθενται, είναι και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των Οικολόγων, της ΛΑΕ, των "κεντροαριστερών", κ.λπ. που δεν αντέχουν, έρχονται, υπογράφουν και φεύγουν και αφήνουν καμιά δεκαριά - δεκαπέντε, που περιμένουν εναγωνίως 3 μήνες τώρα μήπως και πάρουν από τον ηγεμόνα την καρέκλα του θεματικού αντιπεριφερειάρχη, να αποφασίζουν».