Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 20:39

Εργα των δήμων εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Εργα των δήμων εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Καθολικής σημασίας για τη χώρα και καθοριστικές για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας.

Η αναφορά του αυτή με το γνωστό του ύφος της αλαζονείας, έγινε κατά τη συζήτηση της πρότασης της περιφερειακής αρχής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την ένταξη έργων και την κατάρτιση του εθνικού σκέλους του ΠΔΕ για το 2017, προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ανέφερε ότι η Περιφέρεια υλοποίησε την προηγούμενη περίοδο έργα ενταγμένα στα τομεακά προγράμματα των υπουργείων ισόποσα με το δικό της πρόγραμμα ΕΣΠΑ και χαρακτήρισε "μαγκιά" την πολιτική αυτή επιτυχία. Υποστήριξε ότι «σε αυτή την πρακτική δεν χωρούν προσωπικές πορείες και τάσεις, για το λόγο αυτό αναδεικνύεται επιτακτική η αδήριτη ανάγκη για συναινέσεις και συνεργασίες για το καλό των πολιτών». Και δήλωσε εξαιρετικά ευτυχής, «γιατί κάτω από τις νέες θεσμικές θεωρήσεις το Περιφερειακό Συμβούλιο πρωτοπορεί σε συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία». 

Με έπαρση είπε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχώς πρωτοπορεί όταν διεκδικεί τη δυνατότητα να αναπτύξει νέα χρηματοδοτικά και χρηματοπιστωτικά εργαλεία, όπως το μοντέλο της Sparkassen. Εγχείρημα κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου και της χώρας».

Επίσης, ανέφερε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των έργων στους δήμους χρηματοδοτούνται και εκτελούνται από την Περιφέρεια, δεδομένης της αδυναμίας τους, παρά τα προβλήματα, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά και τη δραματική έλλειψη ανθρώπινων πόρων.