Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 08:48

Γκρίνια στην παράταξη Τατούλη για… κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γύθειο

Γράφτηκε από τον

 

Εντείνονται τα φαινόμενα αμφισβητήσεων και έλλειψης συνοχής στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Λάκωνες σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Συμβουλίου διαφώνησαν με την εισήγηση της περιφερειακής αρχής, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της πόλης του Γυθείου, σε οδούς που ανήκουν στο εθνικό και στο πρωτεύον επαρχιακό δίκτυο της Λακωνίας και την καταψήφισαν. 

Αποτέλεσμα ήταν η εισήγηση να μην περάσει και να μην εγκριθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, παρά την παρουσία και την επιμονή του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου.

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει το ζήτημα συνοχής που υπάρχει στην περιφερειακή αρχή και την προβληματική εικόνα της παράταξης Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το τελευταίο διάστημα. Μέχρι πριν λίγο καιρό καταστάσεις αμφισβήτησης και καταψήφισης εισηγήσεων της πλειοψηφίας ήταν αδιανόητες και δεν είχαν εκδηλωθεί.

Μετά τον ορισμό των νέων αντιπεριφερειαρχών και συντονιστών και την αμφισβήτηση των βουλευτών της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο διαγωνισμό της περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, τα φαινόμενα διαρροών και διάλυσης έχουν ενταθεί. 

Περιφερειακοί σύμβουλοι απουσιάζουν ή αποχωρούν από τις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία και πλειοψηφία και η περιφερειακή αρχή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις. Τη Δευτέρα είχαμε πλέον την ευθεία αμφισβήτηση και αντίδραση σε εισήγηση, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας της Περιφέρειας να εγκριθούν οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την κατάσταση αμφισβήτησης και αντίδρασης διευκόλυνε και το γεγονός της απουσίας του περιφερειάρχη Π. Τατούλη από τη συνεδρίαση. Γεγονός σπάνιο μέχρι τώρα. Ο κ. Τατούλης εμφανίστηκε προς το τέλος της συνεδρίασης και αποχώρησε λίγα λεπτά αργότερα.

Γ.Σ.