Σάββατο, 02 Σεπτεμβρίου 2017 18:54

5η παράταση για αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
5η παράταση για αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου

Μία ακόμα παράταση, την 5η μέχρι στιγμής, ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας για το έργο αποκατάστασης 76 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 23.217.317,76 ευρώ, μέχρι το τέλος του 2017.

Οπως αναφέρεται, η παράταση δόθηκε «με αναθεώρηση για την ολοκλήρωση του τεχνικού αντικειμένου του έργου, σύμφωνα με την υπό έγκριση 1η ΣΣΕ του έργου, χωρίς υπαιτιότητα του αναδόχου».

Την παράταση είχε ζητήσει ο ανάδοχος, η εταιρεία "Ωρίων ΑΤΕ", με αίτησή της στις 18 Ιουλίου και δόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠΠΕΡΑΑ γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Δεν καθίσταται δυνατή η ολοκλήρωση του τεχνικού αντικειμένου της εργολαβίας, εντός του προβλεπόμενου συμβατικού χρόνου, για λόγους μη οφειλόμενους στον ανάδοχο. Δεν τροποποιείται το βασικό σχέδιο του έργου, δηλαδή η όλη κατασκευή, και τα βασικά διακριτά στοιχεία της παραμένουν όπως προβλέπονται στην αρχική σύμβαση».

Το έργο που υλοποιείται με έκπτωση 46,11%, δημοπρατήθηκε στις 17 Απριλίου 2015. Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσής του ήταν μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016 και η προηγούμενη, σύμφωνα με την 4η παράταση μέχρι τις 31 Ιουλίου.


NEWSLETTER