Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 21:04

Ο Τατούλης απέρριψε το σχολείο του Αρι 

Ενα ακόμα έργο σχολικής στέγης του Δήμου Καλαμάτας, το τρίτο στη σειρά, απέρριψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.

Πρόκειται για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αριος, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, και η απόρριψη αφορά το αίτημα για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τα άλλα δύο έργα ήταν η ανέγερση Παιδικού Σταθμού στη οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ, και η αναβάθμιση του κτηρίου του πρώην Πολυκλαδικού, προϋπολογισμού 810.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Τατούλη, η πρόταση για το σχολείο στον Αρι αξιολογήθηκε αρνητικά γιατί “δεν έχουν υποβληθεί γεωτεχνική μελέτη, γνωμοδότηση Εφορείας Αρχαιοτήτων, γνωμοδότηση Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων”.

Η πρόταση του Δήμου Καλαμάτας υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ. 1254/31-05-2017 πρόσκλησης “Αναβάθμιση των υποδομών Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - Κτηριακές υποδομές”.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης αναφέρει, απευθυνόμενος στο Δήμο Καλαμάτας, ότι “σε περίπτωση που επιθυμείτε την εκ νέου αξιολόγηση της πράξης για ένταξη στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 - 2020, καλείστε να υποβάλετε εκ νέου πλήρη πρόταση εφόσον η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου προβεί στην έκδοση αντίστοιχης πρόσκλησης”. Αναφορά που προξενεί εντύπωση, καθώς η πρόταση δεν απορρίφθηκε γιατί εμπίπτει σε άλλη επενδυτική προτεραιότητα, σε άλλο μέτρο δηλαδή του προγράμματος της Περιφέρειας, για το οποίο δεν έχει εκδοθεί η σχετική πρόσκληση.

 

Γ.Σ.