Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011 21:35

Εξώδικο της ΠΕΔ Πελοποννήσου στη ΔΕΗ για το χαράτσι

Γράφτηκε από την

Εξώδικη διαμαρτυρία κατέθεσε προχθές η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, για το ειδικό τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της Επιχείρησης.
Στο εξώδικο καλείται η ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο, καθιστώντας την ως νομικά υπεύθυνη για τυχόν ζημίες έναντί τους. «Σας καλούμε να απέχετε από κάθε παράνομη, αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν αντικειμενικά να καταβάλουν το έκτακτο ειδικό τέλος, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της συνταγματικότητας της διάταξης του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, άλλως θα έχετε υποχρέωση να αποκαταστήσετε κάθε θετική και αποθετική ζημία που τυχόν θα προκληθεί σε οποιονδήποτε κάτοικο της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την εν λόγω διακοπή ηλεκτροδότησης, πέραν των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των αρμοδίων οργάνων σας, υπαλλήλων σας κ.λπ. συνέπεια τυχόν μελλοντικών αδικημάτων», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο. 
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΔ στις 17 του μήνα κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών για την επιβολή του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων. Η προσφυγή θα συζητηθεί πιθανότατα στις 2 Δεκεμβρίου, μαζί με αυτή του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και άλλων φορέων.