Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 18:10

O Τατούλης αυτοσυγχαίρεται για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 

O Τατούλης αυτοσυγχαίρεται για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 

Συγχαρητήρια στον εαυτό του έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα 38,6 εκ. ευρώ της Περιφέρειας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που της ενέκρινε η κυβέρνηση.

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα στην εξασφάλιση πόρων και υλοποίηση έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων”, είπε ο κ. Τατούλης, αναφέροντας ότι “η περιφερειακή αρχή έχει την ικανότητα να εξασφαλίζει και πρόσθετους πόρους για έργα στην Πελοπόννησο, τη στιγμή που η αντιπολίτευση δεν έχει διεκδικήσει ούτε ένα ευρώ όλα αυτά τα χρόνια”. 

Εκανε λόγο για μεθοδολογία, αποτελεσματικότητα, σκληρή δουλειά της περιφερειακής αρχής κι επικρίνοντας την κεντρική εξουσία υποστήριξε: “Μακάρι να το έκανε αυτό και το κεντρικό πολιτικό σύστημα. Τότε θα ήταν πολύ διαφορετική η κατάσταση στη χώρα”. Ισχυρίστηκε ότι “το ΠΔΕ δεν χαρίστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία ποτέ δεν παρουσιάστηκε ως “οσφυοκάμπτης” σε υπουργούς και κυβερνήσεις, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα”, αλλά πως έχει προτάσεις υψηλού επιπέδου. 

Για το ζήτημα της απλής αναλογικής, μάλιστα, εμφανίστηκε συναινετικός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως έχει αποδειχθεί μικρόψυχη και βαρίδι, γιατί αποτρέπει τις συναινέσεις του.

Αυτοθαυμασμό εξέφρασε ο περιφερειάρχης και για το πρόγραμμα κουνουποκτονίας της Περιφέρειας, χαρακτηρίζοντάς το μοντέλο για όλη τη χώρα.