Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 19:58

Ο Τατούλης υμνεί την... Περιφέρεια για την τουριστική πολιτική της

Γράφτηκε από την
Ο Τατούλης υμνεί την... Περιφέρεια για την τουριστική πολιτική της

«Η τόλμη μας είχε ως αποτέλεσμα την ευρεία συναίνεση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την πολιτική για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου».

Αυτό ανέφερε ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης κατά την έγκριση του προγράμματος προβολής και προώθησης του τουριστικού τομέα της Πελοποννήσου, προχθές από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Δεχθήκαμε μεγάλη κριτική, κυρίως λόγω άγνοιας, πετύχαμε ωστόσο να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα για την προώθηση του τουρισμού, το οποίο το έχουν πλέον αντιγράψει όλες οι Περιφέρειες της χώρας» δήλωσε ο κ. Τατούλης. Εκανε λόγο για δυναμική προοπτική του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου - η οποία, όπως είπε ο περιφερειάρχης, σε 5-10 χρόνια θα αποτελεί κυρίαρχο προορισμό, με εμβληματικά στοιχεία την προστασία του φυσικού, πολιτισμικού, ιστορικού και κοινωνικού περιβάλλοντος, σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας. 

«Αναπτύσσουμε διαρκώς νέα θεματικά τουριστικά προϊόντα και έχουμε επιτυχώς εδραιώσει στις διεθνείς αγορές το brand name Mythical Peloponnese» είπε ακόμη  ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η νέα μας επιτυχία είναι ότι πείσαμε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και να μοχλεύσουμε υπηρεσίες προώθησης του τουριστικού προϊόντος». 

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι “παραμένουμε πιστοί στη στρατηγική μας σε ό,τι αφορά την παρουσία μας στις παραδοσιακές διεθνείς αγορές, δίνουμε ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική αγορά. Επιλέξαμε στρατηγικά την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας, γιατί εκεί βρίσκεται η συμπρωτεύουσα και μεγάλη πόλη του Βορρά της χώρας. Εκεί θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν μόνιμο εκθεσιακό χώρο της Πελοποννήσου”. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, “η Πελοπόννησος Α.Ε., στο επίπεδο του μάρκετινγκ θα δημιουργήσει τα πρώτα περιφερειακά καταστήματα για την προώθηση των προϊόντων υπό τη διακριτή ταυτότητα Mythical Peloponnese στη χώρα, σύμφωνα με το μοντέλο των καταστημάτων της μαστίχας”. Χαρακτήρισε, ακόμα, το σύμφωνο ποιότητας ως το σημαντικότερο εργαλείο για τη σύνδεση της πελοποννησιακής γαστρονομίας με το τουριστικό προϊόν.


NEWSLETTER