Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 15:00

Συνεργασία των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Οπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θέματα της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών τους, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και κοινής παρουσίας στο εξωτερικό για την προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού τους προϊόντος. 

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά “στο τολμηρό εγχείρημα των δύο Περιφερειών να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς όφελος των πολιτών τους”.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο Περιφερειών και παρουσίασε τους άξονες προτεραιότητας προβολής του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσίαση της πρώτης διαπεριφερειακής συνεργασίας για την ενίσχυση του προσκυνηματικού τουρισμού που αφορά τα “Βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

Τοποθετήθηκαν, ακόμα, η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα τουρισμού της Π.Ε. Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτα Ντίντα.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Γιάννης Αργυράκης, εκπρόσωποι του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης "Ο Κολοκοτρώνης" Αντώνης Γυφτόπουλος. 

Η κ. Νικολάκου ανακοίνωσε ότι σε ειδικό χώρο που παραχωρεί ο Σύλλογος Πελοποννησίων θα δημιουργηθεί εκθεσιακός χώρος των προϊόντων της Πελοποννήσου, ο οποίος θα αποτελέσει και χώρο συνάντησης των Πελοποννησίων επιχειρηματιών με αντίστοιχους της Μακεδονίας.