Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 06:43

Αισιοδοξία Τατούλη για αεροδρόμιο στην Τρίπολη

 

“Η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική από το 2003. Η ανάπτυξη που υπάρχει, δεν επιτρέπει καμία επέκταση προς το νότο, εκτός αν μετακινηθούν οι ιδιοκτησίες, σπίτια, δρόμοι, πρόκειται για μία λύση που δεν είναι εφικτή. Στρέφουμε την προσπάθεια μας στην επέκταση του διαδρόμου προς το βορρά. Η αντοχή του υφιστάμενου διαδρόμου δεν είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να ανακατασκευαστεί. Μία λύση θα ήταν η κατασκευή ενός νέου διαδρόμου, που θα λύσει και τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν με τις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ολοκλήρωση της μελέτης και η υποβολή στην ΥΠΑ, καθώς και η μελέτη αγοράς είναι τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν». Οι στην Τρίπολη ανήκουν στους εκπροσώπους  της ελληνοκαναδέζικης εταιρείας που εκπονεί μελέτη για ενδεχόμενη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  θεωρεί δεδομένο ότι θα λειτουργήσει πολιτικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη» υπογραμμίζοντας ότι “«ο κ. Μπεγλίτης πριν φύγει από το υπουργείο Άμυνας συνηγόρησε θετικά, ο κ. Βορίδης θέλει να τελειώσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για να έρθει να ανακοινώσει το αεροδρόμιο, ενώ σήμερα μιλώντας με τη διοικήτρια της ΥΠΑ, είπε ότι συμφωνεί με τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και περιμένει την Τρίτη το πρωί να της διαβιβάσουμε τη μελέτη για να την επεξεργαστούν».