Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018 17:52

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου η διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Το θέμα της πορείας στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, που ζήτησαν οι μειοψηφίες με κοινό τους έγγραφο, πρόκειται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα στις 5.30 το απόγευμα.

Χαρακτηριστικά στο έγγραφο αίτημά τους όλοι οι σύμβουλοι των μειοψηφιών, εκτός απ’ αυτούς της “Ελληνικής Αυγής” σημείωναν: “Μετά την με αριθ. Ε’ Κλιμακίου με πράξη 435/2017 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με βάση την οποία επεστράφη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο ΦΟΔΣΑ η προγραμματική σύμβαση και με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις μεθοδεύσεις στην αγοραπωλησία των χωραφιών στην Παλαιόχουνη για την ιδιωτική χωροθέτηση της ΜΕΑ, ζητάμε σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας και το νόμο, να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα «Πορεία στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο»”.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν η έγκριση μεταφοράς των τεχνικών προγραμμάτων (ΚΑΠ, ιδίων πόρων), προηγούμενων ετών των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Κορινθίας στο οικονομικό έτος 2018, καθώς και ένα ακόμα θέμα που αφορά την Κορινθία.

Νωρίτερα, στις 3.30 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, που αφορούν το 2017.