Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 11:07

Ζητούν καθαρισμό του Παμίσου και του Αρι

Γράφτηκε από την
Ζητούν καθαρισμό του Παμίσου και του Αρι

Τον καθαρισμό των ποταμών Παμίσου (νέας και παλιάς κοίτης) και Αρι, καθώς και των αποστραγγιστικών δικτύων στην περιοχή τους, αρμοδιότητας του ΓΟΕΒ Παμίσου, ζητούν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι από τον Αγιο Φλώρο, το Αριοχώρι, το Πήδημα και το Πλατύ.

Τα αιτήματά τους αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΓΟΕΒ Μιχάλη Μανωλέα και εκπροσώπων τους. Αυτοί παρατήρησαν ότι τα αποστραγγιστικά δίκτυα, οι κοίτες και οι όχθες των ποταμών έχουν χρόνια να καθαριστούν, ενώ υπάρχουν προβλήματα σε καναλέτα και αγωγούς. Επεσήμαναν πως το προηγούμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ ανταποκρίθηκε σε πρόσκλησή τους, βρέθηκε στην περιοχή και είδε από κοντά τα προβλήματα. Αναγνώρισαν, μάλιστα, ότι την περσινή χρονιά υπήρξε βελτίωση στη λειτουργία του κλειστού αρδευτικού δικτύου της περιοχής.

Η κ. Αλειφέρη από την πλευρά της υποσχέθηκε χρηματοδότηση για να γίνουν καθαρισμοί και να βελτιωθεί η κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων σημείωσαν ότι αν οι παραγωγοί της περιοχής δουν ότι γίνεται κάτι, ότι βελτιώνεται η κατάσταση με το ΓΟΕΒ, θα πληρώσουν.


NEWSLETTER