Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018 17:35

Συνέδριο Γερμανών Tour Operators διεκδικεί η Πελοπόννησος

 

Η Πελοπόννησος είναι υποψήφια για τη φιλοξενία του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανών Tour Operators το 2019. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση που είχαν προχθές στο Βερολίνο ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλη, ο διευθύνων σύμβουλος του συνδέσμου Ντιρκ Ινγκερ και η σύμβουλος Εθνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συνδέσμου Αλεξάντρα Βόλφραμ.

Ο κ. Ινγκερ τόνισε τις ιδιαίτερα αισιόδοξες προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και της οικονομίας της, δεδομένου ότι παρουσιάζει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή διοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου του συνεδρίου του Συνδέσμου των Βρετανών Tour Operators το 2015, το οποίο μάλιστα -όπως σημείωσε- ήταν το πιο επιτυχημένο μέχρι σήμερα, κάτι το οποίο αποδεικνύει τη δυνατότητα και τη δυναμική της Περιφέρειας για τέτοια μεγάλα γεγονότα.

Η κ. Βόλφραμ από την πλευρά της σημείωσε το αναπτυσσόμενο ενδιαφέρον των Γερμανών για την Πελοπόννησο σε ό,τι αφορά το τουριστικό της προϊόν, καθώς επίσης και του συνδέσμου για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου το 2019 στην Πελοπόννησο. Εξέφρασε επίσης την πρόθεση η συνεργασία αυτή να επεκταθεί, εκτός του ετήσιου συνεδρίου, και σε τακτικές δράσεις ανάπτυξης θεματικών μορφών τουρισμού.

Τέλος, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου -ιδίως όσον αφορά την παραδοσιακή αγορά της Γερμανίας- αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Γερμανών για την απόκτηση παραθεριστικών κατοικιών στην Πελοπόννησο.

Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η World Tourism Forum Lucerne θα έχουν τριετή συνεργασία με στόχο την  ανάδειξη της Πελοποννήσου σε παγκόσμιο πρότυπο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης.