Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 14:33

Υποσχέσεις για αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας

Υποσχέσεις για αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας

Την ολοκλήρωση της μελέτης και την υλοποίηση έργου 3 εκ. ευρώ, για την αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών της Δημοτικής Ενότητας Αίπειας, υποσχέθηκε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη.

Σε συνάντησή τους στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, στην αίθουσα “Παναγιώτης Φωτέας”, ο κ. Τατούλης υποσχέθηκε και το αρδευτικό έργο στο Τρίκορφο και την έλευση Ελβετών επιστημόνων για το Πολυλίμνιο, για την προστασία της περιοχής από καταπτώσεις και την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Γ. Τσώνης ενημέρωσε ότι ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε το αρδευτικό Τρικόρφου, το ποτιστικό στο Μάνεση και την αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας, ενώ αναφέρθηκε και σε θέματα αποχέτευσης. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Τατούλη για τις υποσχέσεις και τη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για “εξαιρετική συνεργασία με τους δήμους” και αναφέρθηκε στη συμπληρωματική σύμβαση των 7 εκ. ευρώ για το έργο στο δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι.

Για το Πολυλίμνιο είπε ότι έχουν κληθεί Ελβετοί επιστήμονες, ενώ ανέφερε ότι την περιοχή επισκέφθηκε η μελετητική ομάδα της Περιφέρειας με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης. Υποσχέθηκε πως θα ολοκληρωθεί η μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία της Δ.Ε. Αίπειας και ότι έχουν εξασφαλιστεί 3 εκ. ευρώ για το έργο.

Ο κ. Τσώνης, ακόμα, αναφέρθηκε και στις μελέτες για αρδευτικά έργα στην Ελληνοεκκλησιά και στην Καρυά.

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Πετρόπουλος, εντεταλμένος για τη Δ.Ε. Αίπειας, που παραβρέθηκε στη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την υπόσχεση για το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Και μας ενημέρωσε ότι υπήρξαν υποσχέσεις και για νέους ασφαλτοτάπητες στο δρόμο Επισκοπή - Καφού, στην είσοδο Λογγάς, σε τμήματα της Νέας Κορώνης και στο δρόμο προς Χωματερό, για την εκβάθυνση του λιμενίσκου του Αγίου Ανδρέα και για την κατασκευή κερκίδας στο γήπεδο Λογγάς.

Τέλος, ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για την αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης από αμίαντο σε Λογγά, Αδριανή και Κλεισούρα.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου, η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης.

Γ.Σ.