Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 15:56

Σύσκεψη στην Πάτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στην Πάτρα για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, που έγινε χθες στην Πάτρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπό την προεδρία του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Νίκου Παπαθεοδώρου και με την παρουσία των περιφερειαρχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου, αρχιπυράρχου Θεοδ. Λαρέζου και Δυτ. Ελλάδος αρχιπυράρχου Ιωάν. Πετρούτσου, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων με τη δασοπυρόσβεση φορέων.

Ο κ. Παπαθεοδώρου, κατά την εισήγησή του, τόνισε ότι οι περιοχές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανήκουν σε αυτές με τον υψηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στη χώρα. Και ενημέρωσε ότι φέτος κατανεμήθηκε από τον κρατικό προϋπολογισμό το ποσό των 16,9 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για έργα πυροπροστασίας, εκ των οποίων τα 4.172.500 ευρώ αφορούν τους ΟΤΑ της Αποκεντρωμένης. Στη σύσκεψη τονίστηκε ιδιαίτερα η προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στους ΧΑΔΑ και κυρίως στις παρεμβάσεις αποκατάστασής τους, που πρέπει να γίνουν σε αυτούς από τους ΟΤΑ ενόψει και της θερινής περιόδου.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση ειπώθηκε ότι θα πρέπει να δοθεί στην ενίσχυση του εθελοντισμού και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα των πυρκαγιών, καθώς και στην αξιοποίηση νέων καινοτόμων πρακτικών, για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

 


NEWSLETTER