Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018 10:17

Αντιδημοκρατική λειτουργία της περιφερειακής αρχής καταγγέλλει ο Πατσαρίνος

Γράφτηκε από την

 

 

Την αντιδημοκρατική λειτουργία της περιφερειακής αρχής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη "Πελοπόννησος Πρώτα".

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

"Οι συνεδριάσεις στο μεγαλύτερο μέρος τους διεξάγονται σχεδόν σε άδεια αίθουσα, με τους περισσότερους συμβούλους να λείπουν από τις θέσεις τους και να αναζητούνται κάθε τόσο για να ψηφίσουν, ενώ συχνά σοβαρά θέματα εγκρίνονται με την οριακή πλειοψηφία των 14 ψήφων.

Στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης (8/8/2018) ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για το 10ο θέμα που αφορούσε την «Εγκριση απολογισμού και ισολογισμού οικ. έτους 2017 της Περιφέρειας». Το αίτημά μας αγνοήθηκε προκλητικά, η ονομαστική ψηφοφορία δεν έγινε, αφού δεν υπήρχε η απαιτούμενη πλειοψηφία, αλλά το θέμα θεωρήθηκε εγκεκριμένο!

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία για το 12ο θέμα, το οποίο μετά βίας πέρασε με 14 ψήφους και μετά από αναζήτηση των συμβούλων οι οποίοι απουσίαζαν από την αίθουσα. Και όλα αυτά εν μέσω μεγάλης έντασης.

Η έλλειψη ωστόσο σεβασμού στο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου από την περιφερειακή αρχή φαίνεται και από τον τρόπο με τον οποίο φέρνει τα θέματα στις συνεδριάσεις. Αυτή τη φορά είχαμε 43 στην ημερήσια διάταξη και 10 εκτός ημερήσιας(!), με τις εισηγήσεις να καταφθάνουν μέχρι τη στιγμή έναρξης της συνεδρίασης και άλλες καθόλου, όταν ο κανονισμός προβλέπει την αποστολή των εισηγήσεων τρεις εργάσιμες ημέρες πριν, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για σωστή και πλήρη ενημέρωση.

Επιπλέον, η περιφερειακή αρχή «μπαίνοντας» βιαστικά στην προεκλογική περίοδο προκάλεσε αναπάντεχα γεγονότα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η διαδικασία ξεκίνησε με χαιρετισμό συγγενούς περιφερειακού συμβούλου, όταν στο ΠΕΣΥ δεν έχουν δώσει το λόγο ακόμη και σε δημάρχους για επίμαχα θέματα. Στη συνέχεια είδαμε «εναγκαλισμό» του κ. Τατούλη με τον δήμαρχο Κορίνθου (τον οποίο χαιρετίσαμε και χαρήκαμε) καθώς και υποσχέσεις για πολλά έργα, με τη σοβαρή παράλειψη όμως να ζητήσουν συγγνώμη από τον κ. Πνευματικό για όλα αυτά που του έχουν «ψάλει» παλαιότερα και πιο πρόσφατα στα συλλογικά όργανα".