Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 09:47

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνουν... διακοπές: Παίζει μόνος του στα πανηγύρια ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον
ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ κάνουν... διακοπές: Παίζει μόνος του στα πανηγύρια ο Τατούλης

Χωρίς αντίπαλο αλωνίζει στα πανηγύρια της Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης καθώς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής δεν δείχνουν να έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι ετεροδημότες θα ψηφίσουν για αυτοδιοίκηση με βάση τις εικόνες που κατέγραψαν στη γιορτή του χωριού.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης εκμεταλλευόμενος τη θέση του, τις αδυναμίες και τις εσωτερικές αντιθέσεις όλων των κομμάτων, καθώς και τις τοπικές διασυνδέσεις των συμβούλων που τον ακολουθούν έχει πάρει... σβάρνα τα πανηγύρια στην Πελοπόννησο για να αυξήσει την δημοτικότητα του. Την ίδια ώρα τα κόμματα παρακολουθούν "μαγεμένα" την προεκλογική εκστρατεία του περιφερειάρχη δείχνοντας προσωρινά αδύναμα να αντιδράσουν.

Ειδικά όποιος βρέθηκε στη Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο συνειδητοποίησε ότι ο κ. Τατούλης έκανε επικοινωνιακό πάρτι αφού δεν είχε απέναντι του κανέναν αντίπαλο. Θα μπορούσε βεβαίως να έχει αντίπαλο τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, που ανηφόρησε στον Πολύλοφο δείχνοντας για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχη, αλλά οι εσωτερικές αντιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν επιτρέπουν στην ηγεσία της να λάβει σύντομα μια απόφαση για τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ομως και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν στη γιορτή μάλλον έφυγαν μπερδεμένοι αφού δεν ξέρουν αν η περιφερειακή αρχή είναι αποτυχημένη όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος ή επιτυχημένη όπως υποδήλωναν οι αγκαλιές του δήμαρχου Μεσσήνης Γιώργου Τσώνη (που δεν έχει κρύψει τη σχέση που τον συνδέει με την κυβέρνηση) με την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου.

Ποιο μπερδεμένοι από όλους όμως πρέπει να έφυγαν από τον Πολύλοφο οι ψηφοφόροι του Κινήματος Αλλαγής που δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ο .Τατούλης είναι πράγματι όπως υποστηρίζει ανεξάρτητος υποψήφιος ή στηρίζεται ανοιχτά από τα μέλη του Κινήματος που το ακολουθούν.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τατούλης θα συνεχίσει να ψαρεύει στα θολά άλλοτε δηλώνοντας ανεξάρτητος (για να προσεγγίσει τους απογοητευμένους από τα κόμματα), άλλοτε οπαδός του Γκλράμσι και τις θεωρίας της συνεργασίας των δυο κόσμων (όταν απευθύνεται σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε φιλελεύθερος (για να διεμβολίσει τη Νέα Δημοκρατία) και άλλοτε σοσιαλιστής όταν θυμάται ότι τόσο το 2010 όσο και το 2014 εκλέχτηκε με την στήριξη και του ΠΑΣΟΚ.

Θ.Λ.


NEWSLETTER