Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 09:13

Χρήμα για κέτερινγκ και μέσα ενημέρωσης - Επίθεση Νίκα στην προπαγάνδα της Περιφέρειας

Χρήμα για κέτερινγκ και μέσα ενημέρωσης - Επίθεση Νίκα στην προπαγάνδα της Περιφέρειας

 

 

Επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη -χωρίς να τον κατονομάσει- για την προεκλογική τακτική που μετέρχεται, εξαπέλυσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Με αφορμή καταγγελία του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά, για χρησιμοποίηση ειδικού συμβούλου του δήμου στον προεκλογικό αγώνα του δημάρχου στην Περιφέρεια, ο κ. Νίκας μίλησε για “προπαγάνδα, για διχίλιαρα και τριχίλιαρα και κέτερινγκ να ταΐζουμε τον κόσμο, για πεντασέλιδη κατάσταση με μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται, για προσπάθεια χειραγώγησης με κρατικά και Κοινοτικά χρήματα”.

Συνέστησε αυτοσυγκράτηση την προεκλογική περίοδο και είπε ότι αυτός δεν κάνει ενέργειες που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον. Παρατήρησε ότι ταυτόσημες απόψεις έχουν κόμματα και παρατάξεις και μίλησε για “ευθεία παρέμβαση” –εννοώντας της περιφερειακής αρχής- “στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Εχουμε τον μπεζαχτά, το χρήμα και θα σας δείξουμε”.

Ο κ. Νίκας επεσήμανε ότι “κινούμαι με το ίδιο όχημα 3 προεκλογικές περιόδους, κάποιοι κινούνται με 3 Audi”, διευκρίνισε πως ο ειδικός σύμβουλος είναι του δημάρχου και αφήνοντας νέες αιχμές κατά της περιφερειακής αρχής παρατήρησε ότι “εγώ δεν προσέλαβα συμβούλους, για να στελεχώνω πολιτικά γραφεία παιδιών μου ή δικά μου γραφεία”. Ακόμα, ανέφερε πως “δεν θα μετατρέψω οποιοδήποτε θεσμό σε ζούγκλα” και τάχθηκε υπέρ των έντιμων τρόπων.

Για την προεκλογική του ιστοσελίδα είπε ότι “ο μόνος τρόπος επικοινωνίας με τους Πελοποννησίους -θα δείτε και τα αποτελέσματα, θα είναι ικανοποιητικά- είναι αυτή η ιστοσελίδα” κι ενημέρωσε ότι “ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας είναι ο γιος μου Νίκος Νίκας, πολιτικοποιημένο άτομο που έχει εκλεγεί στο ΤΕΕ πανελλαδικά”.

Στην παρέμβαση - καταγγελία του ο Δ. Φαββατάς είπε ότι ο δήμαρχος χρησιμοποιεί στην προεκλογική του ιστοσελίδα φωτογραφίες από επισκέψεις μαθητών στο Δημαρχείο, χωρίς να προστατεύει τα προσωπικά τους δεδομένα.

Πριν από το δήμαρχο, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης είπε ότι έχει ρόλο στον προεκλογικό αγώνα του κ. Νίκα, απάντησε πως οι φωτογραφίες είναι παλιές, αναρτημένες 6 χρόνια πριν και κατηγόρησε το σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας για όψιμο ενδιαφέρον, αναφέροντάς του ότι “προφανώς εντολές ανωτέρων εκτελείτε”.

Απαντώντας επί προσωπικού ο Δ. Φαββατάς είπε ότι “εγώ δεν είμαι εδώ για να εκτελώ εντολές, είμαι για τα συμφέροντα του δήμου. Δεν είπε την αλήθεια ο Μπούχαλης”.

Γ.Σ.