Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019 08:51

Ανησυχία Νίκα για το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Γράφτηκε από την

Ενδεχόμενη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από το περιφερειακό σχέδιο για τα σκουπίδια υποψιάζεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, καθώς βλέπει αλλαγές, τόσο στη στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και στις θέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε.

Οπως φαίνεται, ο κ. Νίκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μείνει στα χαρτιά το περιφερειακό σχέδιο μετά από 8 χρόνια προγραμματισμού και καθυστερήσεων. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Εχω τονίσει πολλές φορές και επί πολλά χρόνια πως ο απόλυτος υπεύθυνος για τη μετατροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε απέραντο σκουπιδότοπο είναι ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Η προχθεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης (υπουργείο Εσωτερικών), πέρα από την επιπολαιότητα και την ανικανότητα της Περιφέρειας, ενδεχομένως -και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κ. Δέδε- να σημαίνει και την πλήρη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τόσες διαφωνίες, εντάσεις και συγκρούσεις έχει δημιουργήσει.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ας συνειδητοποιήσει επιτέλους την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με τη διαχείριση των απορριμμάτων και ας αφήσει στην επόμενη περιφερειακή αρχή -μαζί με πολλά άλλα- την επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος».