Δευτέρα, 14 Μαϊος 2012 08:05

28 θέματα σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

28 θέματα σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη το θέμα για την υπό δημιουργία μονάδα βιοαερίου στην "Μπέρμπερη" Μαντινείας, που είχε προκαλέσει πρωτοφανή επεισόδια στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 2 Απριλίου και δε θα συζητηθεί κατά τη συνέχιση της επίμαχης συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί σήμερα, στις 3.30 μετά το μεσημέρι.
Σήμερα μετά την ολοκλήρωση της διακοπείσας συνεδρίασης, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου με 28 συνολικά θέματα και ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα.
Ειδικότερα, στη διακοπείσα της 2ας Απριλίου συνεδρίαση, θα συζητηθούν η επερώτηση του συμβούλου Θανάση Πετράκου με θέμα "Γιατί δε δημοπρατήθηκε το σύνολο του έργου προστασίας και ανάπλασης Μικρής Μαντίνειας και Ακρογιαλίου" και το έργο της παράκαμψης Βουτιάνων που κατέρρευσε, στον εθνικό δρόμο Τρίπολης - Σπάρτης. Μαζί με το θέμα για το βιοαέριο στην "Μπέρμπερη" αποσύρθηκε και η ενημέρωση για το πρόγραμμα JESSICA.
Στην καινούργια συνεδρίαση, αρχικά, αναμένεται να συζητηθούν οι επερωτήσεις: Του Αριστείδη Σταθόπουλου για τη ΒΙΠΕ Μελιγαλά με θέμα "Λήψη μέτρων για την εγκατάσταση και λειτουργία βιομηχανικών μονάδων μηδενικής έως χαμηλής όχλησης. Εκπόνηση μελέτης για μετρήσεις τυχόν επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από τη λειτουργία βιομηχανιών επεξεργασίας ελαιοπυρήνα". Και του Θανάση Πετράκου με θέμα "Λεόντεια υπέρ της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. η προγραμματική σύμβαση για τα νερά".
Θέμα με ενδιαφέρον που είχε αναβληθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, είναι η γνωμοδότηση επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας προσωρινής αποθήκευσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων κι επεξεργασίας επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αμιγώς μολυσματικού χαρακτήρα και συλλογής, ταξινόμησης, απορρύπανσης κι επεξεργασίας αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού της εταιρείας "Συστήματα Αντιρύπανσης Α.Ε. - ANSY AE" στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.
Το Συμβούλιο αναμένεται να γνωμοδοτήσει και για περιβαλλοντικές μελέτες φωτοβολταϊκών και αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας, λατομείων και μονάδας βιοαερίου στον πρώην Δήμο Τενέας Κορινθίας.
Θα γνωμοδοτήσει για τις περιβαλλοντικές μελέτες του δρόμου Μεσσήνη - Εύα και της βελτίωσης της γέφυρας του Λαγκούβαρδου στο δρόμο Φιλιατρά - Μάραθος και θα εγκρίνει την προγραμματική σύμβαση για τη διαμόρφωση - ανάπλαση της πλατείας στα Ζερμπίσια και την παραχώρηση ενός τζιπ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας στην 120 ΠΕΑ για την αντιπυρική περίοδο.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, αποσύρεται από την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης το θέμα που αφορούσε στην αλλαγή χρήσης βιομηχανικού χώρου σε εμπορικό κέντρο.
Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, το θέμα αποσύρθηκε «μετά από δέσμευση του δημάρχου Κορινθίων Α. Πνευματικού ότι, εντός διμήνου θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει εκδοθεί ΦΕΚ έγκρισης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλεως Κορίνθου».