Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 18:58

Συναντήσεις Νίκα στην Αρκαδία

Γράφτηκε από την

Συνεχίζει τις επαφές με αυτοδιοικητικούς, φορείς και πολίτες ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, προκειμένου να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα και να προετοιμαστεί, ενόψει της ανάληψης των νέων καθηκόντων του από 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Νίκας βρέθηκε στο παλιό δημαρχείο Τρίπολης, όπου συναντήθηκε -μεταξύ άλλων- με τους νεοεκλεγέντες δημάρχους Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη και Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλο, με τους οποίους συζήτησε για τη συνεργασία σε θέματα που αφορούν τις περιοχές τους.

Ο νέος περιφερειάρχης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αρκαδία συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκο Καραλή, καθώς και με μέλη του Δ.Σ. Συζήτησαν θέματα ενδιαφέροντος του συλλόγου και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί η νέα περιφερειακή αρχή να συμπαρασταθεί στα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του.

Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις του στην Τρίπολη, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στην ανάγκη διοικητικής αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τόνισε ξανά ότι με τη νέα περιφερειακή αρχή θα γίνει ορθολογική αξιοποίηση των πολύτιμων πόρων, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και σχεδιασμό. Εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις δεκάδες προγραμματικές συμβάσεις που εισάγονται προς ψήφιση στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο, και έκανε σαφές ότι αυτές θα επαναξιολογηθούν ως προς το πόσο εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.