Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 16:02

Πετράκος για ΔΕΗ και Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Πετράκος για ΔΕΗ και Μεγαλόπολη

"Η Μεγαλόπολη θα μετατραπεί σε βιομηχανικό νεκροταφείο" τονίζει στην εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" Θανάσης Πετράκος.

Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

Στην εισήγησή του ο κ. Πετράκος αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η αιφνιδιαστική εξαγγελία από τον κ. πρωθυπουργό ότι όλες οι λιγνιτικές μονάδες της χώρας θα κλείσουν πρόωρα μέχρι το 2028 και η συγκεκριμενοποίηση στη συνέχεια από τον αρμόδιο υπουργό ενέργειας ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης θα κλείσει τον Ιούνιο του 2020 και η μονάδα 4 το αργότερο το 2028, εφόσον οριστικοποιηθεί και πραγματοποιηθεί θα προκαλέσει πολύ αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης αλλά και στην Αρκαδία και τη Μεσσηνία, συνεπώς σε όλη την Πελοπόννησο (μείωση ΑΕΠ, αύξηση ανεργίας)".

Σε άλλο σημείο της εισήγησης αναφέρεται: " Η χώρα μας συνολικά θα στερηθεί πρόωρα το εγχώριό της καύσιμο με συνέπεια το κενό που θα προκύψει στην παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας να καλυφθεί κυρίως από εισαγωγές φυσικού αερίου και εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας. Επίσης η χωρίς προετοιμασία αλλαγή της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα δημιουργήσει προβλήματα στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, και φυσικά σοβαρές αρνητικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες στις περιοχές της Πελοποννήσου και της Δυτικής Μακεδονίας".


NEWSLETTER