Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020 09:19

Εμπλέκει Μητσοτάκη για “κοριό” ο Τατούλης ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής λογικής!

Γράφτηκε από την
Εμπλέκει Μητσοτάκη για “κοριό” ο Τατούλης ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής λογικής!

 

 

Ο επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου" Πέτρος Τατούλης κατήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έστησε την υπόθεση με τον "κοριό" στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας, ώστε να χάσει η παράταξη Τατούλη στις περιφερειακές εκλογές.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι αυτή η πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα καταγγελία πέρασε ασχολίαστη από την παράταξη του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, τα μέλη της οποίας προφανώς θεωρούν φυσιολογικό το να κατηγορείται ο πρωθυπουργός της χώρας για τέτοιες παράνομες μεθοδεύσεις.

Μόνο ο βουλευτής Περικλής Μαντάς και η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη, που ήταν αντιπεριφερειάρχες του κ. Τατούλη την επίμαχη περίοδο, σήκωσαν το γάντι και απάντησαν στον επικεφαλής της "Νέας Πελοποννήσου". Αντιθέτως η Νέα Δημοκρατία δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για το θέμα, το οποίο κάθε άλλο παρά ήσσονος σημασίας είναι, αφού η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε από πολιτικό πρόσωπο σε συνεδρίαση αιρετού οργάνου -  και όχι από κάποιον μεθυσμένο σε ταβέρνα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα πυρηνελαιουργεία:

«Με την κ. Αλειφέρη δεν ήταν πρόβλημα η διαφωνία μας εκεί. Με την κ. Αλειφέρη το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν αυτό το στήσιμο του "κοριού" που μεθοδεύτηκε από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να χαθούν οι εκλογές. Να χαθούν οι εκλογές… Είπα από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη. Θέλω να ενημερώσω το Σώμα, ότι πλέον με πληροφόρηση που έχουμε αυτό το θέμα τέθηκε στο αρχείο και δεν μιλάει κανένας πλέον για αυτό το κρίσιμο θέμα».

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2018 η Αστυνομία είχε βρει "κοριό" στο γραφείο της τότε αντιπεριφερειάρχη Ελένης Αλειφέρη. Ακολούθησε σύγκρουση του τότε περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη με τους αντιπεριφερειάρχες του Περικλή Μαντά και Ελένη Αλειφέρη.

 

ΜΑΝΤΑΣ: "ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ" 

Χθες ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, σχολίασε ως εξής την πρωτόγνωρη καταγγελία:

«Ο Πέτρος Τατούλης πρέπει να μάθει ότι η μόνη αιτία της ήττας του ήταν τα έργα και οι ημέρες του και όχι ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο με θεσμική αμετροέπεια επικαλείται. Τα έργα και οι ημέρες, για τα οποία κρίθηκε από τον πελοποννησιακό λαό και τον οδήγησαν σε πολιτική αποστρατεία. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα για να καλύψει την πολιτική του ένδεια. Ελπίζω μεθαύριο Πέμπτη 13/2, ο πολιτικός που δεν κιότεψε ποτέ... να μην επιχειρήσει ξανά να "δραπετεύσει" από τη δικαιοσύνη».

Στην τελευταία πρόταση ο κ. Μαντάς αναφέρεται στην αυριανή εκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλλει κατά του κ. Τατούλη, επειδή ο τελευταίος είπε στο Περιφερειακό Συμβούλιο πως ο πρώην αντιπεριφερειάρχης του ζητούσε να δώσει "μαύρο χρήμα" σε μέσο μαζικής ενημέρωσης. Η δίκη έχει αναβληθεί δύο φορές.

 

ΑΛΕΙΦΕΡΗ: "ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" 

Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με γραπτή δήλωσή της σχολιάζει:

«Η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Τατούλη στη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ σχετικά με το πραγματικό γεγονός της επί μακρού χρόνου παρακολούθησης του γραφείου μου ως αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, με τεχνητά μέσα – κοριό, και ο ισχυρισμός του περί "στημένης" σκευωρίας από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη, με υποχρεώνουν να επαναλάβω τα εξής:

Τους ισχυρισμούς του αυτούς ας τους εκθέσει στη Δικαιοσύνη, είτε στα πλαίσια της υπό εξέλιξη έρευνας της υπόθεσης, είτε όπως αλλιώς νομίζει.

Απλώς οφείλει και τον προτρέπω να επιλέξει – καταλήξει σ’ ένα… από τα πολλά "προσωπικά του" σενάρια και αφηγήματα επί της συγκεκριμένης υπόθεσης, που έχει δημόσια επικαλεστεί!

Τελικά τι ήταν;

Ξεχασμένος κοριός ή σύστημα ενδοσυνεννόησης από την εποχή του Δράκου;

Ποιος του "έστησε" όπως διατείνεται την υπόθεση αυτή;

Αγνωστοι... της εποχής του νομάρχη Δράκου;

Το επιτελείο ισχυρού πολιτικού της Ελλάδας από τη Μεσσηνία  που τον "φωτογράφιζε" μέχρι τώρα χωρίς να τον κατονομάζει;

Το γραφείο του σημερινού πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, όπως επικαλέστηκε στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο;

Δυστυχώς η αλήθεια είναι μία. Αυτή που εγώ κατήγγειλα στην εισαγγελική αρχή, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη για την τέλεση του αδικήματος».


NEWSLETTER