Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 16:22

Δεν γνωρίζει τίποτα για πρόσφυγες στην Πελοπόννησο ο Νίκας

Γράφτηκε από την
Δεν γνωρίζει τίποτα για πρόσφυγες στην Πελοπόννησο ο Νίκας

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει γνωστοποιηθεί κάτι σχετικό με τη φιλοξενία προσφύγων, δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξη Τύπου, στην Τρίπολη.

Δεν γνωρίζω κάτι για πρόσφυγες” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη υπογραφή από τον Αρχηγό ΓΕΣ της παραχώρησης στην Περιφέρεια των στρατοπέδων Τρίπολης και Ναυπλίου, δεν μπορεί να συνδεθεί με το συγκεκριμένο θέμα. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι “η άποψη των περιφερειαρχών σε όλη την Ελλάδα είναι η εξής: Οταν ένας δήμος που υφίσταται και τα αποτελέσματα από την έλευση προσφύγων θέλει τους πρόσφυγες, εμείς συμφωνούμε. Οταν δεν τους θέλει και πάλι συμφωνούμε. Ελευση προσφύγων σημαίνει ζητήματα ως προς τη λειτουργία των σχολείων, τις γενικότερες υποδομές, τη μετακίνηση, τη διατροφή, την παροχή υπηρεσιών υγείας -θέματα που άπτονται των κατά τόπους δήμων και των τοπικών κοινωνιών” συνέχισε ο περιφερειάρχης, που υπενθύμισε: “Η Τρίπολη, με συμφωνία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχει υποδεχθεί χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, περί τους 400 πρόσφυγες”.

Ταυτόχρονα, ο Π. Νίκας τόνισε ότι οι υψηλοί τόνοι και οι ακραίες φωνές μόνο κακό μπορεί να προκαλέσουν: “Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ένα τεράστιο εθνικό πρόβλημα, του οποίου η διαχείριση είναι εξόχως δυσχερής. Και για αυτό το πρόβλημα μπορεί να μιλά ο καθένας και να ακούγονται και ακραίες φωνές και επιθετικές φωνές. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε στη διαχείριση αυτού του εθνικού προβλήματος. Να συνειδητοποιήσουμε ότι μας γίνεται επίθεση με ανθρώπινες ζωές, με ψυχούλες και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι, τουλάχιστον χαμηλώνοντας τους τόνους. Και να μην ξεχνάμε ότι είμαστε ένα έθνος κι ένας λαός προσφύγων. Ας θυμηθούμε τα δικά μας, τη δική μας προσφυγιά ή τη δική μας μετανάστευση στις διάφορες χώρες” κατέληξε ο περιφερειάρχης.


NEWSLETTER