Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 08:20

Μελέτες αποκατάστασης του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη

Γράφτηκε από την

 

Μελέτες αποκατάστασης κατολισθήσεων στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, ενέκρινε η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πρόκειται για γεωλογικές μελέτες για τα φαινόμενα κατολισθήσεων, καθιζήσεων, ολισθήσεων, ερπυσμών και κατάπτωσης βράχων σε 7 θέσεις του εθνικού δρόμου στην περιοχή της Αρτεμισίας (24ο έως 27ο χιλιόμετρο) και στη θέση “Χάνι Κατσαβίνας” (38ο χλμ.).
Οι μελέτες εκπονήθηκαν από ιδιώτη - ανάδοχο μελετητή, ελέγχθηκαν από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Εργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας και θεωρήθηκαν από την ίδια διεύθυνση.
Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου υπέγραψε σύμβαση ποσού 22.692 ευρώ, για εργασίες ενόργανης παρακολούθησης και αξιολόγησης των κατολισθήσεων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, με την εταιρεία παροχής επιστημονικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών “Γεωσύστα ΕΠΕ”.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι οι έρευνες για την οριστικοποίηση των γεωτεχνικών συνθηκών σε τρεις περιοχές κατολισθήσεων στον εθνικό δρόμο του Ταϋγέτου και συγκεκριμένα στο τμήμα από Χ.Θ. 25+000 έως και 26+400 (δύο σημεία στην περιοχή Αρτεμισίας) και στη Χ.Θ. 38+400 (τρίτο σημείο στο “Χάνι Κατσαβίνας”).
Η διάρκεια της σύμβασης ορίστηκε σε 6 μήνες από την ημέρα υπογραφής της.