Παρασκευή, 29 Μαϊος 2020 19:36

Την πατρότητα έργων διεκδικεί ο Τατούλης

Γράφτηκε από την
Την πατρότητα έργων διεκδικεί ο Τατούλης

Την πατρότητα των πολιτιστικών έργων της Περιφέρειας διεκδικεί με ανακοίνωσή της η "Νέα Πελοπόννησος" του Πέτρου Τατούλη κατηγορώντας ταυτόχρονα τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για προπαγάνδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Νέας Πελοποννήσου": "Συνεχίζοντας το «παραμύθι» του ο κ. Νίκας, ανακοίνωσε κατάσταση έργων που αφορούν πολιτιστικές υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στην κατάσταση που δημοσιοποίησε με «δόλιο» πολιτικό τρόπο, απέκρυψε την ημερομηνία ένταξης των συγκεκριμένων έργων. Οφείλουμε λοιπόν να αναφέρουμε τους ΑΔΑ των αποφάσεων ένταξης των έργων, προκειμένου να του υπενθυμίσουμε ότι τα έργα αυτά φέρουν την υπογραφή του Πέτρου Τατούλη.
Συγκεκριμένα:
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΙΛΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΑΔΑ 9ΚΙΠ7Λ1-Π8Β)
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΚΤΟΡΟΥ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ (ΑΔΑ 9ΕΑΚ7Λ1-ΚΟΔ)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ (ΑΔΑ ΨΙΨΑ7Λ1-ΩΛΧ)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΙΔΕΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΑΔΑ 780Γ7Λ1-5ΓΥ)
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ (ΑΔΑ 6ΓΟ37Λ1-Τ2Ε)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΕΤΙΚΗΣ ΥΔΑΤΟΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΑΔΑ ΩΛ857Λ1-ΠΨΡ)
ΣΤΕΡΕΩΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣH ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΟΙΠΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΕΓΧΡΕΩΝ (ΑΔΑ ΨΝΒΞ7Λ1-1ΧΞ)
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΣΤΡΟΥ ΠΙΑΔΑ ΝΕΑΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, Δ. ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ (ΑΔΑ ΩΙΞΔ7Λ1-4Τ0)
ΚΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΑΔΑ 6Ζ4Ω7Λ1-958)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΑΤΑΛΑ (ΛΑΦ ΣΠΑΡΤΗΣ) (ΑΔΑ 9Ξ8Φ7Λ1-ΞΜΓ)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΙΧΑΗΛ ΤΗΣ ΜΟΥΡΑΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (ΑΔΑ 6ΛΜ17Λ1-4Λ7)
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΡΙΒΙΤΣΙΑΝΗΣ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΑΔΑ ΨΞΟΚ7Λ1-479)
Σε αυτό που αξίζει να απαντήσει και να απολογηθεί ο κ. Νίκας, είναι η μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του μέχρι σήμερα, στο ρυθμό υλοποίησης και παρακολούθησης των έργων, κάτι το οποίο καθιστά την ολοκλήρωσή τους επισφαλή.
Οφείλουμε φυσικά να ευχαριστήσουμε τον κ. περιφερειάρχη που υπενθύμισε στους πολίτες το μεγάλο έργο της περιφερειακής αρχής του Πέτρου Τατούλη σε έργα πολιτισμού, όπου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και με τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων της Πελοποννήσου, υλοποιήσαμε έργα άνω των 55 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάδειξη και προστασία του πολιτιστικού μας αποθέματος. Επίσης αξίζει να του υπενθυμίσουμε τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Πολιτισμού, κατά την 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου 2019 στην Τρίπολη, όπου χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου ως 1η Περιφέρεια στη χώρα σε ό,τι αφορά έργα πολιτισμού. Οπως σας έχουμε ξαναπεί κ. Νίκα στον πολιτισμό δεν περνούν πολιτικά παιχνίδια. Σταματήστε λοιπόν την προπαγάνδα και την ψευδολογία και προχωρήστε γρήγορα το πολύ σημαντικό έργο το οποίο σας παραδώσαμε και επιτέλους πείτε, έστω και μία φορά την αλήθεια!".


NEWSLETTER